İster bir sanal mağaza kurmak isteyin, isterseniz sıradan bir web blog sitesi kuracak olun, hosting planı secerken dikkat etmeniz gereken ilk unsur; sitenizi ziyaret etmesini beklediğiniz ziyaretci sayısıdır. Zira ziyaretci demek; hem trafik gibi kaynakların hızlı tuketilmesi, hem de sitedeki sorgu sayısının artmasıdır.
Ozellikle e-ticaret sitelerinde, ziyaretci sayısı doğru tahlil edilmelidir. Cunku insanlar e-ticaret sitelerinde, normal sitelere gore daha cok vakit gecirir. Kategoriler arasında gezinmek, capraz satış icin onerdiğiniz urunleri incelemek, kullanıcı yorumlarını okumak derken; sitenizde gecirilen sure bir hayli artacaktır.
Hosting planınızın trafik paketi ve donanımsal ozellikleri ziyaretci sayınızı karşılayacak yeterlilikte değilse, site erişim problemleri ve donma/kasma gibi sorunlar yaşanacağı icin; potansiyel muşterilerinizin sitenizde gezinmekten vazgececektir.
- Oniomania Hastalarını Hesaba Katmayı Unutmayın
- Kadınlar E-Ticaret Sitelerinde Daha Cok Vakit Geciriyor
- Hobi Urunleri ve Spor Malzemeleri Satan Sitelerde Yuksek Kaynaklı Hosting Kullanmak Gerekir
Tekrar belirtmek isteriz ki sanal mağaza sahibi olmak; haftanın yedi gunu, gunun 24 saati dunyanın dort bir yanından gelecek muşterilere cevap verebilmeyi gerektirir. Bu bağlamda sunucu kaynakları son derece onemlidir.
Siteniz Yoğun Trafik Halinde Nasıl Tepkiler Verir?
E-ticaret sitelerindeki ziyaretci sayısı surprizlere acıktır. Yıl boyunca gunluk 10 tekil ziyaretciye ulaşmamış siteler dahi, bir anda on binlerce kişi tarafından ziyaret edilebilir. Orneğin; hic kimsenin duymadığı, bilmediği bir urun hakkında herhangi bir ana haber bulteninde yayınlanan bir haber veya unlu bir fenomenin sosyal medya hesabında yayınlanan bir gonderi sonucunda, o urunu satan e-ticaret siteleri ziyaretci akınına uğrayabilir. Tam da siteniz icin kırılma noktası olabilecek bu fırsatı değerlendirememek, bir e-ticaret sitesi sahibinin yaşamak isteyeceği son şey bile değildir. Peki sanal mağazanızın boyle bir senaryoda nasıl tepki vereceğini olcmenin bir yolu yok mu? Elbette var. BU siteye tıklayarak sitenizin ziyaret sayısı arttığında verdiği tepkiyi bir rapor halinde gorebilmeniz mumkun. Linkteki site tarafından sanal mağazanıza gonderilen anlık sanal ziyaretciler sayesinde; sitenizin gosterdiği performansın raporunu cevrimici olarak inceleyebilirsiniz. Ustelik ucretsiz uye olarak testi daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz.
Ziyaretci Sayısı Tahmini Nasıl Yapılabilir?
Elbette “web sitem bir gun ziyaretci patlaması yaşayabilir” ihtimaline binaen, ihtiyacınızdan daha fazla ozellikler sunan bir hosting paketine aylarca para odemek de pek akıllıca ve iktisadi bir karar değildir. Bu sebeple sitenize gercekleşecek olası trafiği de hesaplamak gerekir. Bu bağlamda Google Ads’in “Anahtar Kelime Planlayıcı” aracını kullanmanızı tavsiye ederiz.
Google Ads’te bir reklam veren hesabı acarak, ziyaret almanız muhtemel anahtar kelimelerinizi alt alta yazıp, ortalama gunluk muhtemel ziyaretci sayınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Elbette sitenizi o kadar kişi ziyaret etmeyecek ama neticede hem potansiyel muşteri sayınız hakkında bilgi sahibi olacaksınız, hem de surprizlere karşı onlem alma şansı yakalayacaksınız.