Domain Nasıl Alınır (5 adımda)
Artık nasıl duzgun bir domain adı sececeğinizi bildiğinize gore, domain satın alma işleminin nasıl yapıldığına gecebiliriz.

Web sitenize alan adı almak icin ICANN yetkilisi bir kayıt merkezi bulmalısınız (bizim gibi). Sectiğiniz domain uzantısına bağlı olarak kayıt ucreti 0.99$’dan 92.99$’a kadar değişebilir.

Domain satın alma işlemini detaylı şekilde aşağıdaki 5 adımda gorebilirsiniz.

Adım 1 – Domain Sorgulama Aracı Bulun
Domain adı alma macerası, oncelikle domain adının kullanılabilirliğini kontrol etmekle başlıyor. Hostinger’da tam da bu iş icin kusursuz bir domain sorgulama aracı bulunuyor.

Adım 2 – Domain Araması Yapın
Şimdi arzu ettiğiniz domain adını arama kutusuna girerek sonuclara goz atın. Domain sorgulama aracı kayıt edebileceğiniz isimlerin listesinden oluşan bir sayfa hazırlayacak.

Adım 3 – Domain Alma
Beğendiğiniz bir isim bulduktan sonra Sepete Ekle butonuna tıklayın.

Eğer daha fazla ceşit bakmayacaksanız, siparişinizi tamamlayın ve odeme yontemi secerek sureci bitirin.

Adım 4 – Domain Satın Alma İşlemini Tamamlayın
Domain odemesini tamamladığınız gibi, kontrol paneline yonlendirileceksiniz. Burada domain adı kaydını tamamlamak uzere bir kurulum kutusu bulacaksınız.

Butun alanlara doğru bilgi girdiğinize emin olun, cunku WHOIS adı verilen domain sahiplik veritabanına kaydedilecekler.

Bilgilerinizi gonderdikten sonra domain kaydı işleme alınacak ve sadece bir adım daha uygulamanız gerekecek.

Adım 5 – Yeni Domain Adresini Onaylayın
Maceramızın son adımında kayıt esnasında kullandığınız eposta adresi aracılığıyla yeni domain adresinizi onaylamanız gerekiyor. Genellikle birkac dakika icerisinde domain kurulumu tamamlanıyor.

Kurulum tamamlanmaması durumunda kontrol panelinden talebinizi tekrar gonderebilirsiniz. Tavsiyemiz bunu bir an once yapmanızdan yana cunku 15 gun veya daha uzun beklerseniz kayıt işleminiz gecici olarak askıya alınabilir.

Tebrikler! Artık domain al işlemi ve başlangıc kaydı nasıl oluşturulur biliyorsunuz.