ANTALYA'nın Alanya ilcesinde, R.O.'nun olduresiye dovduğu 2 cocuğunun annesi Halime O.'nun komşuları, R.O.'nun sık sık eşine şiddet uyguladığını, olay akşamı da hem cam parcaları, hem demir cubukla kadına saldırdığını soyledi.
Olay, 29 Eylul gecesi Alanya'nın Gullerpınarı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde meydana geldi. Apartmanda yaşayanlar, polisi arayıp, komşuları R.O.'nun daha once de şiddet uyguladığı eşi Halime O.'yu dovduğunu bildirdi. İhbar uzerine adrese gelen ekipler, R.O.'dan kapıyı acmasını istedi. Ancak R.O. kapıyı acmamakta direndi, polislere hakaret etti. Halime O. ile 2 cocuğunun yardım cığlığı atması uzerine polis, savcılık izniyle balkondan eve girdi. Uzun sure bağıran ve tehditler savuran R.O. gozaltına alınırken, Halime O. ise eli yuzu kan icinde bulundu. Cağrılan ambulansla goturulduğu hastanede tedavi edilen Halime O., aldığı ağır darbeler nedeniyle 2 kez ameliyat gecirmek zorunda kaldı. Tedavisi tamamlandıktan sonra ailesi tarafından şehir dışına gorulen Halime O., bir sonraki duruşmada ifade verecek. Daha once 5 kez uzaklaştırma kararı cıkarılmasına rağmen o akşam eve giderek Halime O.'yu darbeden, cam parcaları ve demir sopayla eşini ağır yaralayan R.O., cıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Dun Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın ilk duruşmasında eşine şiddet uygulamadığını ileri suren R.O., "Kendisi yapmıştır. Ben bir şey yapmadım" dedi.

'COCUKLAR BİZİ KURTARIN DİYE BAĞIRIYORDU'Halime O.'nun komşuları, DHA'ya olaya ilişkin acıklama yaptı. Bu olayın ilk kez yaşanmadığını aktaran komşulardan T.B., "Kadın kapıyı iceriden kilitlemiş, kocası diğer balkona atladı, oradan saldırdı kadına. Diğer kapıdan saldırdı. Kadın kapıyı acmayınca camı kırdı, kapıyı actı. Kadına camlarla saldırdı, bağırdı. Cocuklar 'İmdat, kurtarın bizi, polis cağırın' diye bağırıyordu. Sonra polis geldi, polislere ne hakaretler, ne kufurler aklınız hayaliniz durur. Ambulans geldiğinde de kadının her tarafı kan icerisindeydi cocuklarla birlikte. Kocası evin onune oturdu, polise kufurler etti. Polisler iyi sabretti" dedi.1 HAFTA ONCE DE EVE GELEREK EŞİNE BAĞIRMIŞDaha once de sık sık boyle şiddet olayı yaşandığını aktaran T.B., olaydan 1 hafta once de yine aynı bağrışlar olduğunu ve yine polisin geldiğini belirterek, "Polis goturdu onları. Eşine, cocuklarına kızıyordu. O adam sanırım uyuşturucu almış" diye konuştu.'DEMİR SOPAYLA, CAM PARCALARIYLA DOVDU'Halime O.'nun bir diğer komşusu M.E. ise şoyle konuştu: "Son olayda uzaklaştırması olduğu halde yine evi rahatsız edip, 'Ara diyorum sana' diye karısına bağırıyordu. Kadın 'Aramayacağım' diyordu. Sonra balkona kilitlediğinde bir balkondan obur balkona atlayarak hangi kapının acık olduğunu kontrol etti. Zaten şiddete meyilli bir insandı. Polislerin soylediğine gore uyuşturucu kullandığı tespit edilmiş. O gun yine bağırıp cağırıp camı kırdı. Kadın tekrar kapıyı kilitlemeye calıştığında bileğine camla vurdu. Kadın kacmaya calışırken, kapıyı actı iceride darbetti. Sonra balkona cıkarak demir bir cubuk aldı, kadını odada darbetti. Kadının her yerinden kan fışkırıyordu. O ara polisler geldi, ne yazık ki acamadılar kapıyı. Polisleri uyardım balkon kapısı acık diye, o arada kadın ve cocuklar odanın kapısına dolap cekmiş, adam iceri giremesin diye. Kadın muthiş bir şok icerisindeydi. Polisler geldiğinde adam kafasını kapıya dayadı, 'Benim astımım var. Ben bir şey yapmadım. Ben gitmek istiyorum. Beni bırakın, acmayacağım kapıyı' diye bağırıyordu. Sonunda polisler kapıyı kırdı. Etkisiz hale getirdiklerinde cok bağırıyor, kufurler ediyordu. 'Benim 3 milyon TL param var, sizi oldureceğim' diye bağırıyordu. Polis etkisiz hale getirdi. Kadını almak icin savcıyı beklediler. Basın ve polisten oğrendiğimiz kadarıyla iyileştikten sonra kadını ailesi almış goturmuş. Eşini de bir gun sonra ust baş almaya, kelepceli bir şekilde eve getirdiler. İnşallah cıkamaz bir daha."'DAHA ONCE DE KADININ GOTURULDUĞU SIĞINMA EVİNİ BASMIŞ'Olay sonrası Halime O.'nun cocuklarıyla kaldığı eve gelen R.O.'nun annesinin kan lekelerini temizlediğini anlatan M.E., şunları soyledi: "Şahsın annesi gelerek evi temizledi. Videolardan gorduğumuz kadarıyla evin duvarlarına kadar kan. Berbat bir vaziyetteydi. Halen balkonda kırılan camlar takılmadan bu vaziyette duruyor. Kocanın mahkemede verdiği ifade yalan. Bunca gorgu tanığının arasından nasıl yalan ifadede bulunuyor, anlamıyorum. Kadın bircok kez sığınma evine gitti. Kadını son goturduklerinde evi basmış, orada da aynı olayı yaratmış. Karakolu basmış, evi basmış, kadın da korkudan davadan cekiliyor. Şu anda ne durumda, ne yapıyor hicbir bilgimiz yok tutuklu olduğunu biliyoruz sadece."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burcu MUTLU