Everest SG-DSL2017 Modem Nasıl Kurulur? Resimli Anlatım
Adım 1 – İlk olarak internet tarayıcısını acın URL bolumune 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna basın.
Adım 2 – Sonrasında karşınıza cıkan kucuk pencerede kullanıcı adı ve şifreyi girin. Her ikisine de kucuk harfler ile admin yazın. (NOT: Eğer bu bolumde hata alırsanız modemi resetleyin.)
Adım 3 – Boylece modem ayarlarının olduğu sayfa karşımıza geldi. İlk olarak ust menudeki “Sihirbaz” seceneğine tıklayın.
Adım 4 – Buradaki ayarları aşağıdaki resimde olduğu gibi girin.
Adım 5 – “PPP Ayarları” bolumde bulunan kullanıcı adı ve şifre TTNET gibi internet hizmeti aldığınız servisin size verdiği bilgilerdir. Bunları doğru bir şekilde girin. Eğer bilmiyorsanız telefon ile oğrenin. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra sonraki bolume gecin.
Adım 6 – En ustte bulunan “Channel Type” seceneğini ADSL ise ATM, VDSL/fiber ise PTM girin. Bunu bilmiyorsanız telefon ile servis sağlayıcınıza (orneğin TTNET) sorun.
Sponsorlu Bağlantılar
Adım 7 – Kablosuz ağ ayarları bolumunde bulunan SSID seceneği karşısına kablosuz ağ adını yazın ama Turkce karakter ve boşluk olmasın.
Adım 8 – “Şifreleme” bolumunde “WPA2 karışık” seceneğini secin.
Adım 9 – “WPA kimlik doğrulama modu” bolumunde “Kişisel (onceden paylaşılmış anahtar)” seceneğini secin.
Adım 10 – “Onceden paylaşılmış anahtar” seceneği en az 8 karakterden oluşan bir şifre belirleyin ama yine Turkce karakter ve boşluk olmasın.
Adım 11 – Ayarları kaydedip kurulum işlemini bitirin.