19 Adımda Windows 10 Hızlıca Nasıl Kurulur?

Dakikalar icinde Windows 10 nasıl kurulur? İndirme ve kurulum işlemleri icin bilmeniz gerekenler, format attıktan sonra yapılması gerekenler nedir? Windows 10’u nasıl yukleyeceğinizi en basit haliyle anlatıyoruz.

Windows 10, 2015 yılında cıktığından bu yana her gecen gun daha da populer olmaya devam ediyor. Ozellikle Microsoft’un eski surumlere resmî destek vermeyi sona erdirmesiyle kullanıcılar Windows 10’a daha da yaklaşıyor. Oyle ki 2020 yılında acıklanan verilere gore dunya uzerinde Windows işletim sistemi yuklu tum cihazların yuzde yetmişinden fazlası Windows 10’a gecmiş durumda.

Eğer siz de Windows 10’a geciş yapanlardan biri olmak istiyor veya coktan geciş yaptıysanız ancak yeniden format atmanız gerekiyorsa doğru yerdesiniz. Windows 10 format atma işlemi icin bilmeniz gereken her şeyi A’dan Z’ye bu yazımızda topladık. Başlamadan uyaralım: Adımların cok gorunduğune bakmayın, bir kere işe başladıktan sonrası corap sokuğu gibi geliyor. Dilerseniz hadi başlayalım.

Windows 10 sistem gereksinimleri:
  • İşlemci: En az 1 GHz frekans hızına sahip,
  • Bellek: 32 bit icin 1 GB, 64 bit icin 2 GB
  • Depolama alanı: 32 bit icin 16 GB, 64 bit icin 20 GB
  • Ekran kartı: En az DirectX 9.0 destekli
  • Ekran cozunurluğu: En az 800 x 600
Gorduğunuz uzere Windows 10 calıştırmak icin ihtiyac duyulan sistem gereksinimleri bir hayli duşuk. Gunumuz programlarını veya oyunlarını calıştırabilen her bilgisayar sorunsuz bir şekilde Windows 10’u da calıştırabilir. Dilerseniz sistem gereksinimlerini de verdiğimize gore Windows 10 nasıl kurulur işlemlerini anlatmaya gecelim.
Windows 10 nasıl kurulur?
  • Adım #1: Windows 10 indirme sayfasına gidin,
  • Adım #2: “Aracı şimdi indirin” yazılı butona tıklayın,
  • Adım #3: İndirilen “MediaCreationTool” dosyasını acın,
  • Adım #4: Kullanıcı sozleşmesini kabul edin,
  • Adım #5: “Başka bir bilgisayar icin yukleme medyası” seceneğini işaretleyip ilerleyin,
  • Adım #6: Tercihinize gore dil ve mimari secimlerini yapın,
  • Adım #7: Kullanılacak medya olarak “USB flash surucu”yu işaretleyin,
  • Adım #8: Format USB belleği olarak kullanacağınız belleği secin.
  • Adım #9: BIOS arayuzune girin,
  • Adım #10: “Boot” menusune girin,
  • Adım #11: “Boot Option #1” seceneğine tıklayarak USB belleği secin,
  • Adım #12: “Save & Exit” menusune gidin,
  • Adım #13: “Save Changes and Reset” seceneğine tıklayın.
  • Adım #14: Windows 10 icin dil ayarlarınızı yapın,
  • Adım #15: Urun anahtarınızı girin,
  • Adım #16: Windows 10’u yukleyeceğiniz disk birden fazla bolume ayrılmışsa, o diske ait listelenen tum bolumleri silin,
  • Adım #17: Windows 10 yuklemek istediğiniz diskin ustune tıklayın,
  • Adım #18:İleri” butonuna tıklayın.
  • Adım #19: Format bittikten sonra yapılması gerekenler:
    • Kişiselleştirme ayarlarını sihirbaz aracılığıyla yapın,
    • Windows 10 guncelleştirmelerini kontrol edin,
    • Donanım suruculerinizi yukleyin.