Bilgisayar kullanıcılarının muhtemelen bilgisayar ekranında en fazla gorduğu şey olan fare imleci, yıllardır aynı denebilecek bir gorunume sahip: Beyaz, capraz bir ok işareti. Peki Windows 10 da dahil olmak uzere Windows’un bircok surumunde fare imlecinin değiştirilebildiğini biliyor muydunuz? Bu iceriğimizde sizlere Windows 10 fare imleci nasıl değiştirilir anlatıyoruz.

Fare imleci, modern kullanıcı arayuzu tasarımının temellerinden biridir. Microsoft’un Surface Pro serisi gibi bir tablete veya dokunmatik ekranlı bir Windows cihazına geciş yapmış olsanız bile geleneksel masaustu işletim sistemlerinin hepsinde o guvenilir eski fare imlecine bir şekilde ihtiyacınız olacaktır.

Fare imleci, tum bilgisayar kullanıcılarının belki de ekranda en cok gorduğu ve takip ettiği şeydir desek yanlış olmaz. Surekli gorduğumuz bir şeyin gorunuşunden bir sure sonra sıkılmak da gayet doğaldır. Peki Windows 10 işletim sisteminde fare imleci değişikliği yapılabildiğini biliyor muydunuz? Gelin sizlere bilgisayarınızda fare imleci nasıl değiştirilir anlatalım.

Windows 10’da fare imleci değiştirme nasıl yapılır?
  • Adım #1: Windows tuşuna basıp Ayarlar’a gidin
  • Adım #2: Kişiselleştirme sekmesine girin
  • Adım #3: Temalar kısmında Fare İmleci seceneğine tıklayın.
  • Adım #4: Duzen kısmından dilediğiniz Fare İmleci setini secin ve Uygula’ya basıp işlemi tamamlayın.
Adım #1: Windows tuşuna basıp Ayarlar’a gidin

Gorev cubuğunun en solunda bulunan Windows simgesine tıklayın ve hemen ustundeki cark simgesine basarak Ayarlar’a gidin. Burada bilgisayarınızın ayarlarına kolayca erişebiliyorsunuz.

Adım #2: Kişiselleştirme sekmesine girin
v
Acılan Ayarlar penceresinde sağ ust tarafta bulunan Kişiselleştirme sekmesine gidin. Burada bilgisayarınızın teması, duvar kÂğıdı ve ceşitli gorsel unsurlarını değiştirebiliyorsunuz.

Adım #3: Temalar kısmında Fare İmleci seceneğine tıklayın.

Soldaki kategorilerden Temaları secin. Temalar kısmında işletim sisteminizin uygulama renklerini, pencere renklerini ve fare imlecini değiştirebiliyorsunuz. En alttaki Fare İmleci seceneğine tıklayın.

Adım #4: Duzen kısmından dilediğiniz Fare İmleci setini secin ve Uygula’ya basıp işlemi tamamlayın.

Duzen kısmından beğendiğiniz bir fare imleci setini secin ve sağ alt taraftan Uygula butonuna tıklayıp işlemi tamamlayın. Tebrikler, fare imlecini değiştirdiniz.

Fare imleci ozelleştirme nasıl yapılır?
  • Adım #1: Windows tuşu>Ayarlar>Kişiselleştirme>Temalar>Fare İmleci yolunu tekrar takip edin.
  • Adım #2: Fare İmleci turlerinin ustune tıklayıp alttan Gozat… butonuna tıklayın.
  • Adım #3: Acılan klasorde dilediğiniz fare imlecini, istediğiniz durum icin secin ve Uygula’ya basıp işlemi tamamlayın.
Adım #1: Windows tuşu>Ayarlar>Kişiselleştirme>Temalar>Fare İmleci yolunu tekrar takip edin.

Ustteki adımlarda verdiğimiz gibi Ayarlar>Kişiselleştirme>Temalar>Fare İmleci yolunu tekrar takip edin ve Fare İmleci ayarlarını acın.

Adım #2: Fare İmleci turlerinin ustune tıklayıp alttan Gozat… butonuna tıklayın.

Herhangi bir fare imleci modunu secip sağ alt tarafta bulunan ‘Gozat…’ butonuna tıklayın.

Adım #3: Acılan klasorde dilediğiniz fare imlecini, istediğiniz durum icin secin ve Uygula’ya basıp işlemi tamamlayın.

‘Gozat…’ butonuna tıkladıktan sonra C:Windows/Cursors dizininin penceresi acılacak. Burada dilediğiniz fare imleci gorunuşunu secip Ac’a basın ve ardından Uygula butonuna tıklayıp fare imleci ozelleştirme işlemini tamamlayın. Eğer bir set olarak yuklemiyorsanız bu işlemi her fare imleci modu icin teker teker yapmanız gerekiyor.

Windows harici Fare İmleci paketleri nereden indirilir?

Windows fare imleci değişimi yapmak icin Stardock’s CursorFX ve Open Cursor Library gibi bircok program ve site bulunuyor. Bu tarz programlar direkt olarak dilediğiniz fare imleci setini bilgisayarınıza yukluyor. Eğer fare imleci setlerinin tamamını değil birkacını beğendiyseniz, bu imlec dosyalarını C:Windows/Cursors klasorune atmanız ve yukarıda anlattığımız gibi secmeniz gerekiyor.