Bazı Windows 10 kullanıcıları, gelen farklı guncellemelerden sonra ekran cozunurluğu değiştiremediklerini fark edebilirler. Boyle bir soruna genel olarak ekran suruculerinin guncel olmaması neden oluyor. Sizin icin ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu nasıl cozulur sorusunu yanıtladık ve uygulayabileceğiniz yontemleri anlattık.

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıcıları, gelen farklı guncellemelerden sonra bazı sorunlar yaşamaya başladılar. Bu sorunlardan biri de ekran cozunurluğu değişmiyor sorunuydu. Oyle ki, bu sorunu yaşayan kullanıcıların ekranı gri bir tona burunuyor ya da ekran cozunurluğu 1920x1080 olmuyor. Kısaca, ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu bilgisayar ekranını tam kapasitede kullanmanızı engelliyor.

Peki, ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu nasıl cozulur? Oncelikle boyle bir sorunun nedenine odaklanmak gerekiyor. Genel olarak bu soruna ekran surucusunde oluşan bir hata ya da surucunun guncel olmaması neden oluyor. Fakat endişe etmeye gerek yok. Sizin icin ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu nasıl cozulur sorusunu yanıtladık ve cozum icin uygulayabileceğiniz yontemleri adım adım anlattık.

Ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu cozum yontemleri:
  • Yontem #1: Guncellemeleri denetleyin.
  • Yontem #2: Goruntu bağdaştırıcılarını kaldırın ve yeniden yukleyin.
  • Yontem #3: Ekran surucusunu uyumluluk modunda yukleyin.
Yontem #1: Guncellemeleri denetleyin:
  • Adım #1: Bilgisayarınızdaki Windows butonuna tıklayın.
  • Adım #2: Acılan menuden Ayarlar sayfasını acın.
  • Adım #3: Ayarlar sayfasından Guncelleştirme ve Guvenlik butonuna tıklayın.
  • Adım #4: Guncelleştirme ve Guvenlik ekranından Guncelleştirmeleri Denetle butonuna tıklayın.
  • Adım #5: Denetlemenin tamamlanmasını bekleyin.
  • Adım #6: Eğer guncelleme varsa yukleyin.
  • Adım #7: Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Adım #8: Ekran cozunurluğu değişmiyor sorununun devam edip etmediğini kontrol edin.

Windows 10, tum işletim sistemlerinde olduğu gibi sık sık yeni guncellemeler alır. Boylece Windows 10 yuklu bilgisayarınızı en guncel ozellikleriyle ve en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Olası bir yeni guncelleme, ekran suruculerinizi de guncelleyebilir. Bu nedenle bilgisayarınızı her zaman en guncel versiyonunda kullanmalısınız.
Bilgisayarınızı en guncel versiyonunda kullanmak yalnızca ekran suruculeriniz icin değil, bilgisayarınızdaki diğer donanım ve yazılımlar icin de tercih edilmesi gereken bir kullanımdır. Ekran cozunurluğu değişmiyor gibi farklı sorunları, guncellemeleri yukleyerek cozebilirsiniz. Eğer sorun cozulmediyse diğer yontemleri uygulayabilirsiniz.
Yontem #2: Goruntu bağdaştırıcılarını kaldırın ve yeniden yukleyin:
  • Adım #1: Windows + X tuş kombinasyonuna kullanın.
  • Adım #2: Acılan menuden Aygıt Yoneticisi’ni secin.
  • Adım #3: Buradan Goruntu Bağdaştırıcıları seceneğini bulun.
  • Adım #4: Seceneği genişletin.
  • Adım #5: Ekran surucunuzu bulun.
  • Adım #6: Ekran surucunuz uzerinde sağa tıklayın.
  • Adım #7: Acılan menude Cihazı Kaldır seceneğine tıklayın.
  • Adım #8: Kaldırma işlemini onaylayın.
  • Adım #9: Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Adım #10: Surucu yeniden yuklenmiş olacak.
  • Adım #11: Ekran cozunurluğu değişmiyor sorununun devam edip etmediğini kontrol edin.

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda goruntu bağdaştırıcınız olan ekran surucunuzu kaldırarak yeniden yuklemek, ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu icin uygulayabileceğiniz ve başarılı sonuc veren yontemlerden bir tanesidir.
Ekran surucusunu kaldırarak yeniden yuklemek, ekran cozunurluğu değişmiyor ve diğer ekran kaynaklı sorunları cozmesi beklenen bir yontemdir. Surucu, yeniden yukleme sırasında en guncel versiyonu ile yuklenir, olası ufak hataları ortadan kaldırır ve size en iyi ekran deneyimini sunmayı hedefler. Eğer sorun cozulmediyse diğer yontemleri uygulayabilirsiniz.

Yontem #3: Ekran surucusunu uyumluluk modunda yukleyin:
  • Adım #1: Ekran surucunuzun marka ve modelini oğrenin.
  • Adım #2: Ureticinin resmi internet sitesi uzerinden en guncel surucu versiyonunu indirin.
  • Adım #3: Yukleme dosyası uzerinde sağa tıklayın.
  • Adım #4: Ozellikler seceneğini acın.
  • Adım #5: Uyumluluk sekmesini acın.
  • Adım #6: Bu Programı Uyumluluk Modunda Calıştır seceneğini onaylayın.
  • Adım #7: İşletim sistemi olarak Windows 8 seceneğine tıklayın.
  • Adım #8: Yukleme işlemini tamamlayın.
  • Adım #9: Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Adım #10: Ekran cozunurluğu değişmiyor sorununun devam edip etmediğini kontrol edin.
Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda ekran surucusunu uyumluluk modunda yuklemek, ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu icin uygulayabileceğiniz ve başarılı sonuc veren yontemlerden bir tanesidir.
Bilgisayarınız ve işletim sisteminiz arasında uyumluluk, kararlılık gibi konularda bazı sorunlar oluşmuş olabilir. Ekran surucusunu farklı bir versiyon icin yuklemek, olası sorunların onune gecmek icin uygulayabileceğiniz en iyi yontemlerden bir tanesidir.
Eğer yukarıdaki tum yontemleri uyguladıysanız ama yine de ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu bir turlu cozulmedi ise bilgisayarınızın ya da ekran surucunuzun uretici firması ile iletişime gecebilirsiniz. Standart sorunlardan ve cozumlerden farklı bir yol izleyerek bilgisayarınızdaki ekran sorunlarını ortadan kaldırabilirler.
Sizin icin Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıcılarının karşılaştığı ekran cozunurluğu değişmiyor sorunu nasıl cozulur sorusunu yanıtladık ve uygulayabileceğiniz yontemleri adım adım anlattık. Eğer yukarıdaki yontemleri uygulama konusunda tecrubeniz yoksa bilgisayarınızı riske atmadan bir uzmandan yardım almayı tercih edebilirsiniz.