Windows 10, ilk kurulum sırasında bir veya daha fazla klavye dili eklemenize izin verir. Eğer kurulum esnasında varsayılan klavye dilinizi doğru secmediyseniz, fiziki klavyenizdeki tuşlara bastığınız zaman bilgisayar onu farklı bir bicimde algılayabiliyor. Boyle bir durumda da klavye dili değiştirmek kacınılmaz oluyor.
Aslında Windows 10’da klavye dili değiştirmek cok kolay bir işlem ve yapması yaklaşık 2 dakikanızı alıyor. Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda klavye dili nasıl değiştirilir merak ediyorsanız, sizler icin detaylı bir rehber hazırladık. Dilerseniz lafı daha fazla dolandırmadan rehberimize gecelim.
Windows 10 klavye dili değiştirme:
- Adım #1: Windows tuşuna basarak Ayarlar’a girin.
- Adım #2: Zaman ve Dil sekmesine girin.
- Adım #3: Dil seceneğine gelin ve Tercih edilen diller kısmında varsayılan dile tıklayıp Seceneklere tıklayın.
- Adım #4: Klavyeler kısmından ‘Klavye ekle’ seceneğine tıklayın ve dilediğiniz klavye dilini ekleyin.
- Adım #5: Sağ alt tarafta bulunan TUR simgesine tıklayarak secili klavyenizi değiştirin.
Gorev cubuğunun sol tarafında bulunan Windows simgesine tıklayın ve hemen ustundeki cark simgesine basarak Windows Ayarlarına gidin.
Adım #2: Zaman ve Dil sekmesine girin.
Acılan Ayarlar penceresinde ekranın orta tarafında bulunan, klavye dili değiştireceğiniz Zaman ve Dil sekmesine tıklayın.
Adım #3: Dil seceneğine gelin ve Tercih edilen diller kısmında varsayılan dile tıklayıp Seceneklere tıklayın.
Zaman ve Dil penceresindeyken sol tarafta bulunan Dil seceneğine tıklayın. Acılan kısımda aşağı inin ve Tercih edilen dillere gelin. Varsayılan secili olan dilinize tıklayın ve acılan yerde Seceneklere tıklayın.
Adım #4: Klavyeler kısmından ‘Klavye ekle’ seceneğine tıklayın ve dilediğiniz klavye dilini ekleyin.
Aşağıya inip Klavyeler başlığına gelin ve Klavye ekle seceneğine tıklayın. Acılan ufak pencerede dilediğiniz dili secip tıklayın.
Adım #5: Sağ alt tarafta bulunan TUR simgesine tıklayarak secili klavye dili değişimini tamamlayın.
Butun bu işlemleri tamamlamanızın ardından Gorev cubuğunun sağ tarafında bulunan TUR veya ENG simgesine tıklayın ve varsayılan klavye dili değişimini tamamlayın.