Gectiğimiz carşamba gunu Japonya’da bulunan Tokyo-Niigata otoyolunda akıl almaz bir olay yaşandı. Binlerce insan, şiddetli kar yağışının ardından uzun bir sure boyunca trafikte mahsur kaldı. Tamamen karla kaplı yolun ortasında 14 kilometre boyunca uzanan trafikte mahsur kalan surucu ve yolcular, geceyi yolun ortasında gecirmek zorunda kaldı.
Soğuk hava şartları, trafikte kalan herkese zor anlar yaşattı. Acil mudahale ekipleri, araclarda bulunan insanlara yiyecek, icecek, benzin ve battaniye yardımında bulundu, yolun belirli bolgelerine portatif tuvaletler yerleştirdi. Japon basınında yer alan bilgiye gore iki kişi de hastaneye kaldırıldı.
[h=2]Suruculer, 40 saat boyunca acılmayan trafikte dondurucu soğukla başbaşa kaldı[/h]
Bir arabanın kara saplanıp mahsur kalması sonucunda oluşan trafik, binlerce yolcuyu saatlerce esir tuttu. Vatandaşlar, ilerleyebilmek icin 40 saat beklemek zorunda kaldı. Hava soğuk olduğu ve her yer karla kaplı olduğu icin zor anlar yaşayan kişilere, ilk yardım ekipleri yardımda bulundu.
Japonya’nın otoyol operatoru Nippon Expressway Company (NEXCO), yolu acmak icin hızlı bir şekilde calışmalara başladı. Trafiğin daha da artmaması icin otoyol girişleri kapatılmak zorunda kalındı. Uzun calışmalar sonucu cuma sabahı Niigata’ya giden şerit acılsa da, Tokya’ya giden şeritte hala uzun kuyruklar bulunuyordu. NEXCO, bir yandan calışmalarını surdururken, bir yandan da radyo aracılığı ile mahsur kalan insanlara karbonmonoksit zehirlenmesine karşı dikkat etmeleri gerektiğini soyledi.
[h=2]Onlarca saat acılmayan trafikte bir surucu, kar suyu icmek zorunda kaldı[/h]
30’lu yaşlarında bir kadın ve 60 yaşındaki bir adam, yoğunluğun gercekleştiği sırada mide bulantısı ve solunum zorluğu problemleriyle hastaneye kaldırıldı. Trafikte mahsur kalan suruculerden birisi; “Gercekten cok korktum. Tum yiyecek ve icecekleri tukettim. Şimdi su icebilmek icin pet şişesinin icinde kar eriteceğim” ifadelerini kullanarak, mağduriyetini dile getirdi.