Turkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Uyesi, Umit Milli Takım ve Genc Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, hedeflerinin 2022'de Katar'da duzenlenecek olan Dunya Kupası'na gitmek olduğunu dile getirdi.
Ziraat Turkiye Kupası'nda son 16 Turu eşleşmeleri Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi'nde yapılan kura cekimi ile belli oldu. Yapılan kura cekiminin ardından TFF İcra Kurulu Uyesi, Umit Milli Takım ve Genc Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. A Milli Takım'ın 2022 Dunya Kupası Avrupa Eleme Grubu'nda karşılaşacağı Letonya, Hollanda, Norvec, Karadağ ve Cebelitarık ve G grubunu değerlendiren Altıntop, şu ifadelere yer verdi:

"2020'ye baktığımızda A Milli Takım'la ilgili beklentiler cok yuksekti. O konuda da biraz beklentilerin azaldığını hissediyoruz. Biz takımımıza, hocamıza inanıyoruz, orada cok buyuk bir kalite olduğunu biliyoruz. Doğru konsantrasyonla, doğru calışma metoduyla daha ust yerlere seviyelere cıkartacağımızı da biliyoruz. Onun calışmasını da yapıyoruz, onun istişaresini de iceride oluyor, bundan emin olabilirsiniz. 2020 bizi tatmin etmedi ama şimdi Mart ayında maclarımızı oynayacağız, dengeli bir grup olduğunu duşunuyorum. Ama biz istediğimiz performansı sahaya koyamadığımız zaman her takıma yenilebileceğimizi de biliyoruz. Ciddiyet bekliyoruz, destek bekliyoruz, dua bekliyoruz ve doğru metotla, doğru sonuclara ulaşacağız. Hedef Katar 2022."
"Genc futbolculara fırsat verdikce bizi ust seviyeye cekecekler"
Hamit Altıntop, Ziraat Turkiye Kupası 5. Eleme Turu'nda genc futbolcuların on plana cıktığının altını cizerek,
"Son turda genc isimler ortaya cıktı, umarım onlar daha fazla şans bulur. Federasyon acısından onemli olan, genc futbolculara fırsat verdikce, onları doğru bilgi ile donattığımızda ve desteklediğimizde en iyi şekilde performans gostereceklerini, bizi daha ust seviyeye cekeceklerini biliyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Super Lig'in genel gidişatı gayet iyi"
Super Lig'deki zirve yarışı ile ilgili konuşan Hamit Altıntop, şu acıklamalara yer verdi:
"Sonuclara baktığımızda takımların seviyesi birbirine yakın. Herkes eşit bir ortamda oynuyor. Seyircisiz maclar, bazıları icin uzucu, bazıları icin avantaj, buyuk camialar icin bir dezavantaj. İceride oynadıkları maclarda taraftarlarının olmaması. Burada kendi eksiklerini, kendi artılarını daha iyi tartabilecekleri bir ortam olduğuna inanıyorum. Genel anlamda ligin gidişatını, takımların performansını, bireysel Turk arkadaşların performansı da gayet iyi."
"Futbolda Avrupa ulkelerinden oğreneceğimiz cok şey olduğuna inanıyorum"
Hamit Altıntop, Avrupa kupalarından tum Turk takımlarının elenmesiyle ilgili olarak ise "Burada zaten sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Gecen seneler maalesef Şampiyonlar Ligi'nde olsun Avrupa Ligi'nde olsun iyi sonuclar alamadık. Burada cok istesek de ama gercekci olmak gerekir, cok buyuk de umudumuz yoktu. Burada oyle bir doneme geldik ki burada ciddi şekilde hasarları tespit edip, bu hasarları nasıl giderebiliriz... Bu sadece lafla değil, burada ciddi şekilde profesyonellere değer vermek, onları kadroya katmak, bilime onem vermek, geliştirme araştırma konusunda ciddi şekilde mesai yapmak gerekiyor. Burada iyi ornekler var, Almanya, Fransa, Belcika, Hollanda var. Biz onlar gibi olmak istemiyoruz ama onlardan oğreneceğimiz cok şey olduğuna inanıyorum" değerlendirmesini yaptı. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Hilmi Sever