Tuğba Anlak'ın, Arnavutkoy'deki evinde, cocuğunun gozu onunde başından silahla vurularak oldurulmesine ilişkin 1'i kadın 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Uslu, Ses ve Goruntu Bilişim sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Maktul Tuğba Anlak'ın kardeşleri olan muşteki Harun Anlak ile avukatlarının katıldığı duruşmada, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.
Duruşmada, tarafların mutalaaya karşı beyanları alındı. Muşteki Harun Anlak'ın beyanları avukatı tarafından yazılı olarak sunuldu.
Sanık Murat Uslu da, Tuğba'nın kızını balkona cıkartmayı kendisinin karar vermediğini, kızının yanında ağlamak istemediği icin dışarıya cıkartılmasını Tuğba'nın istediğini ifade ederek, "Kızını balkona cıkarttım. Ben olenin kızını balkondan dışarıya cıkardıktan sonra olenin yanına gittim. Holde dizlerinin ustunde oturur vaziyette ağlıyordu. Olenin karşısına gecip dizlerimin ustunde ben de oturacaktım. O esnada silah eşofmandan kaymaya başladığı icin tam oturmamış ve oturmak uzereyken eşofmanımın belinden silahı aldım. Silahı yere koyacaktım. Bu esnada Tuğba 'sıkıldım' diyerek silah elimde bulunan kolumun omzuma yakın bolumune dokundu. Tuğba silaha dokunmadı." ifadelerini kullandı.
Sanık Uslu, savunmasının devamında dizustu oturduğu vaziyette iken silahın bir anda ateş aldığını soyleyerek, "Bu silahı ben kurmadım. Bu silahı Tuğba bana vermişti. Olay gunune kadar poşetin icinde duruyordu. Bu nedenle silahın kendiliğinden nasıl ateş aldığını bilmiyorum. Benim olaydan sonra oradan uzaklaşmamın sebebi yaşadığım olayın bende yarattığı paniktir." iddiasında bulundu.
Sanık Murat Uslu avukatlarının ise aldıkları uzman bilimsel hukuki mutalaayı mahkemeye sundu.
Sunulan evraka ilişkin, muşteki Harun Anlak ve avukat ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da da evraka karşı beyanda bulunmak icin sure istediler.
Ara kararını mahkeme heyeti, Murat Uslu'nun tutukluluk halinin devamına hukmetti. Heyet, muştekiler ve Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı avukatlarına sanık Murat Uslu mudafilerinin sunduğu bilimsel mutalaaya ilişkin beyanda bulunmaları icin sure vererek, duruşmayı erteledi.
Duruşma sonrası basın acıklamasında konuşan Tuğba Anlak'ın kardeşi İlknur Anlak, uzgun olduğunu belirterek, "Emsal olacak nitelikte bir ceza istiyoruz. Cinayetin hicbir gerekcesi olamaz. Kardeşimin toprağını serinletecek o 6 yaşındaki yavrunun guldurebilecek bir şekilde ceza istiyoruz." dedi.
Olayın gecmişi
Eşinden ayrıldıktan sonra Antalya'dan İstanbul'a taşınan ve burada bir kafe acan Tuğba Anlak, iş yerine gelen ve kendisini mimar olarak tanıtan Murat Uslu ile arkadaşlık kurmuş, işleri iyi gitmeyince kafeyi devrederek başka bir eve taşınmıştı.
Olayın yaşandığı gun Murat Uslu ve kafede calışan Mustafa Unver, 31 Temmuz 2019'da Anlak'ın evinin bulunduğu yeni adrese gelmiş, Uslu, aracta bulunan silahını alarak evin penceresinden iceri girip 6 yaşındaki Almira'nın gozu onunde annesini darbetmiş, başından silahla yaralamıştı.
Uslu, devredilen kafenin parasını alarak olay yerinden kacmıştı.
Soruşturma kapsamında polis ekipleri, Uslu ile Unver'i yakalamış, adliyeye sevk edilen Murat Uslu tutuklanmış, Unver ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmış, bir sure sonra tutuklanmıştı.
Tuğba Anlak, tedavi gorduğu hastanede 27 Ağustos'ta yaşam savaşını kaybetmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık Murat Uslu icin "kasten oldurme", "hakaret" ve "tehdit" suclarından muebbet hapis ve 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
İddianamede, diğer sanıklar Mustafa Unver ile olayda kullanılan silahı temin ettiği iddia edilen Pelin Altun'un, "kasten oldurmeye yardım" sucundan 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
Bir onceki celse savcılık tarafından acıkanan mutalaada, sanık Murat Uslu'nun "kasten oldurme" sucundan muebbet hapsine, "hakaret" ve "tehdit" suclarından beraatine karar verilmesi istenmişti.
Sanıklar Pelin Altun ve Mustafa Unver'in "kasten oldurmeye yardım" sucundan beraatlerine karar verilmesi istenen mutalaada, Unver'in tahliyesine Uslu'nun da tutukluluk halinin devamına hukmedilmesi talep edilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Enes Can