Gaziantep'in İslahiye ilcesinde yaşayan Gokmen Can, bir televizyon programındaki belgeselden etkilenerek doğadan toplamaya başladığı ağac parcalarını işleyerek objeler yapıyor.
İslahiye Belediyesinde marangoz atolyesinde calışan 48 yaşındaki Gokmen Can, bir televizyon programındaki belgeselden etkilenerek mesai saatleri dışında 3 yıl once hobi olarak başladığı ağac işleme sanatını icra ediyor, urettiği eserlerin bir kısmını ise satıyor.

Aydınlık Mahallesi'ndeki atolyesinde gazetecilere acıklama yapan Can, "Burası benim dunyam, terapi merkezim. Burası beni adeta rehabilite ediyor." dedi.
Doğayı cok sevdiğini ifade eden Can, doğada atıl kalan ağac, odun gibi bulduğu malzemelerden atolyesinde isimlik, sehpa, abajur, saat, ahşap raf gibi objeler urettiğini belirterek, "Yaklaşık 50-60 parcadan oluşan değişik ağac cinslerinden oluşan parcaları birleştiriyorum. Ağacların doğallığı haricinde sadece vernik kullanıyorum." diye konuştu.
Atolyesinde mutlu olduğunu, gelen talebe yetişemediğini dile getiren Can, urettiği kalemlik gibi ojelerin 300 ila 500 lira arasında alıcı bulduğunu kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zekeriye Şimşek