TUĞBA ANLAK'IN ERKEK ARKADAŞI TARAFINDAN OLDURULMESİNE İLİŞKİN DAVA: DOSYA ADLİ TIP KURUMU'NA GONDERİLECEK
Haber-Kamera: Ozden ATİK - Mertcan KORKMAZ/ İSTANBUL,
Arnavutkoy'de yeni taşınacağı evde temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı tarafından başından vurulan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Tuğba Anlak'ın oldurulmesine ilişkin biri tutuklu 3 sanıklı davada, dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gonderilmesine karar verildi. Mahkeme, "Silah bir anda ateş aldı" diyen tutuklu sanık Murat Uslu'nun avukatlarının merminin yerden sektiğine yonelik iddiası uzerine dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gonderilerek "tabancanın tetik tertibatında arıza olup olmadığı, kendiliğinden ateş alıp almadığı ve merminin yerden sekerek gelip gelmediğinin" sorulmasına hukmetti.

SANIK SEGBİSLE KATILDI
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Murat Uslu, Ses ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Şikayetcilerden Tuğba Anlak'ın kardeşi Ummuye Anlak ve Harun Anlak ile avukatları ve Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. "SİLAH BİR ANDA ATEŞ ALDI"Sanık Murat Uslu'nun avukatları, mahkemeye dosyaya merminin yerden sekerek geldiğine dair bilimsel mutalaa sundu. Soz verilen sanık Murat Uslu savunmasında, "Olenin kızını balkona cıkarmaya ben karar vermedim. Tuğba kızının yanında ağlamak istemediği icin kızının dışarıya cıkartılmasını istedi. Bu nedenle kızını balkona cıkarttım. Daha sonra Tuğba'nın yanına gittim. Holde dizlerinin ustunde oturur vaziyette ağlıyordu. Holun genişliği zaten 120-130 cm'dir.Olenin karşısına gecip dizlerimin ustunde ben de oturacaktım. O esnada silah eşofmandan kaymaya başladığı icin oturmak uzereyken eşofmanımın belinden silahı aldım, silahı yere koyacaktım. Bu sırada Tuğba, 'Sıkıldım' diyerek silah elimde bulunan kolumun omzuna yakın bolumune dokundu. Tuğba silaha dokunmadı. Silah elimde yere bakar vaziyetteyken ve dizustu oturmak uzereyken silah bir anda ateş aldı. Bu silahı ben kurmadım. Bu silahı olen kişi bana vermişti. Olay gunune kadar poşetin icinde duruyordu" dedi. Sanık Uslu, silahın kendiliğinden nasıl ateş aldığını da bilmediğini de soyleyerek "Olaydan sonra oradan uzaklaşmamın sebebi yaşadığım olayın bende yarattığı paniktir" dedi.
"BU MUTALAA DAVAYI AYDINLATMAYA YETER"Sanık Murat Uslu'nun avukatı Selcuk Horal, dava dosyasına bilimsel mutalaa sunduklarını belirterek "Tek bir merminin yerden sekerek geldiği ve sanık savunmalarının doğru olduğu maddi vakıadır. Bu iddiamızı bu mutalaada doğrulamaktadır. Bu mutalaa davayı aydınlatmaya yeterlidir. Ancak gerekirse mahkemece de rapor alınmasını talep ediyoruz" dedi. Sanık Uslu'nun diğer avukatı Salih Celik de Mersin Universitesi Tıp Fakultesi'nden resmi başvuruyla mutalaa aldıklarını belirterek "Bize gore bu husus aydınlanmıştır. Ancak henuz mermi cekirdeği gelmediğinden gerekirse mermi cekirdeği incelenerek yeniden rapor alınmasını talep ederiz. Ayrıca şikayetci tarafın, muvekkilimle olen arasında oldurmeyi gerektiren tartışma, tehdit ve kavgalar bulunduğu iddiaları soyut ifadelerlerden ibarettir. Sanığın tahliyesini talep ediyoruz" dedi.
ANLAK AİLESİ: "HUKUM VERİLSİN"Muşteki Harun Anlak'ın avukatları,Tuğba Anlak'ın 6 yaşındaki kızı A.K.'nin diğer sanık Mustafa Unver'i "sarı" lakabıyla tanıdığını belirterek bu yonde yeniden dinlenmesini talep ettiler. Anlak ailesinin avukatları, "Bize gore dosya tekamul etmiştir. Olayın nasıl gercekleştiği Adli Tıp Kurumu raporu ve kamera goruntuleriyle sabittir. Bu nedenle biz bugun hukum verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca sanık Mustafa gorulduğu gibi duruşmaları takip etmemektedir. Onun da sucun faili olması nedeniyle tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz" dedi. Aile Bakanlığı avukatı da diğer sanık Mustafa Unver'in tutuklu yargılanmasını talep etti. Sanık Mustafa Unver'in avukatı ise muvekkilinin tuberkuloz tedavisi nedeniyle duruşmaya gelemediğini one surdu.
DOSYA ADLİ TIP KURUMUNA GONDERİLECEKMahkeme, şikayetci tarafın sanık Murat Uslu'nun avukatları tarafından sunulan bilimsel mutalaaya karşı beyanlarını bildirmeleri icin sure verdi. Sucta kullanılan tabanca ve mermi cekirdeğinin gonderilmesinin beklenmesine de karar veren mahkeme, dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gonderilerek tabancanın tetik tertibatında arıza olup olmadığı, herhangi bir sebeple kendiliğinden veya bir başka sebeple ateş alma ihtimali bulunup bulunmadığının ve merminin yerden sekerek gelip gelmediğinin sorulmasına karar verdi. Mahkeme, olay anında 6 yaşındaki A.K'nin olay yerinde bulunmadığı gerekcesiyle yeniden dinlenmesine yer olmadığına ve sanık Murat Uslu'nun tutukluluk halinin devamına hukmetti. Duruşma ertelendi.
BASIN ACIKLAMASI YAPTILARDuruşma sonrasında Tuğba Anlak'ın ailesinin avukatları, Once Cocuklar ve Kadınlar Derneği ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu uyelerinin katılımıyla basın acıklaması yapıldı. Tuğba Anlak'ın ablası Ummiye Anlak, "Cinayetin hicbir gerekcesi olamaz. 'Yanlışlıkla vurdum' diye kendini savunuyor. Soyleyecek hicbir şey bulamıyorum. Emsal olacak nitelikte bir ceza istiyoruz. Cinayetin hicbir gerekcesi olamaz. Olamadığı gibi de kardeşimin toprağını serinletecek, 6 yaşındaki yavrunun yuzunu guldurebilecek ceza istiyoruz" dedi.
İDDİANAME
İddianamede, sanık Murat Uslu'nun "Kasten oldurme" sucundan muebbet hapsi istenirken; "Hakaret" ve "Tehdit" suclarından 9 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor, İddianamede diğer sanıklar Mustafa Unver ve Pelin Altun'un ise "Kasten oldurmeye iştirak" sucundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Bir onceki celse duruşma savcısı, sanık Murat Uslu'nun "Kasten oldurme" sucundan muebbet hapsini, diğer iki sanığın ise beraatini talep etmişti.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı