Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Buyukkılıc, ilce ziyaretlerine Yahyalı ile devam etti. 1 ay sonra bitmesi planlanan Yahyalı Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Buyukkılıc, AB projesi kapsamında Yahyalı halısını ilmek ilmek dokuyan 15 Suriyeli, 15 Turk kadını ziyaret etti. Başkan Buyukkılıc, Yahyalı'ya giderken Erciyes'ten cekilen ve bulut denizini andıran o buyuleyen goruntuyu de sosyal medyadan paylaştı.
600 gunde 16 ilceyi 122 kez ziyaret eden ve ilcelerde dokunmadık alan bırakmayan Dr. Memduh Buyukkılıc ilce ziyaretlerini bunyesinde Kapuzbaşı Şelaleri, Hacer Ormanı, Sultan Sazlığı, Zamantı Vadisi gibi tarih kokan değerli barındıran Yahyalı ile surdurdu.
BULUT DENİZİ İCERİSİNDE BİR DAĞ; ERCİYES
Başkan Buyukkılıc, Yahyalı'ya giderken Erciyes'in muhteşem bir goruntusunu sosyal medya hesabından takipcileriyle paylaştı. Develi'nin ustunu adeta bir bulut denizini andıran muhteşem fotoğraf kareleri takipcilerin buyuk ilgisini ve beğenisini cekti.
YAHYALI DEVLET HASTANESİ, 1 AYA KALMAZ BİTİYOR
İlcede Yahyalı Belediye Başkanı Esat Ozturk ve ekibi tarafından karşılanan Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Buyukkılıc ilk olarak inşaatı suren Yahyalı Devlet Hastanesi'ni inceledi. 90 yatak kapasiteli Yahyalı Devlet Hastanesi'nin yaklaşık bir ay gibi bir surede tamamen bitmesinin planlandığını soyleyen Buyukkılıc, burada yaptığı acıklamada, "Her şeyden once Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimize teşekkur ediyorum. Yahyalı'mıza yakışır 90 kapasiteli bir hastanemiz ve yaklaşık 1 aya inşaatı bitecek. İnşaatımızı gezdik, cevre duzenlenmesi tamamlanma aşamasına gelmiş. İcerisinin donanımı temin edilmiş durumda, odaları, hastaneleri gezdik, her biri beş yıldızlı ozel otel odası goruntusundedir. Aynı zamanda yoğun bakım unitesine donuşecek duzene sahip bu guzellik şehrimize yakışır, ulkemize yakışır" şeklinde konuştu.
15 SURİYELİ, 15 TURK KADININ YAHYALI HALISI DOKUYOR
Başkan Buyukkılıc, Cuma namazının ardından Buyukşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yahyalı Kadın ve Genclik Merkezi'ni gezdi. Merkez icerisinde bulunan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Yahyalı Belediyesi, Kızılay, Kayseri Valiliği İl Goc İdaresi Mudurluğu ile İl Tarım ve Orman Mudurluğu'nun paydaşı olduğu proje kapsamında 15 Suriyeli, 15 Turk kadının Yahyalı halısı dokuduğu Hacı Hasan Efendi Kultur Merkezi'ni ziyaret etti. Başkan Buyukkılıc, Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Yahyalılı kadınlara selamlarını bir kez daha ileterek, "Avrupa Birliği Projesi kapsamında hem Yahyalılı hanım kardeşlerimiz, hem de Suriyeli misafirlerimiz burada geleneksel Yahyalı Halısını ilmek ilmek dokuyorlar. Eğitici, oğretici ve uretici anlayış icerisinde halı dokuma merkezindeyiz. 15 Suriyeli, 15 Turk kadını birlikte dokumuş oldukları halılar ile hem piyasaya urun uretip, ekonomiye katkıda bulunuyor, hem de meslek sahibi oluyorlar. Elbette Yahyalı'mızın, Bunyan'ımızın el halıları hicbir halı ile mukayese edilemez. Renkleri ile goruntusuyle, el emeği, goz nuru halılar adeta 'ben buradayım' diyor. Bu calışmaların yapılmasını onemsiyoruz" diye konuştu. Başkan Ozturk de "Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine hanıma da bu halılarımızı takdim ettiniz, cok mutlu oldular. Yurekten teşekkur ediyorum, kadınlarımıza selamlarını bir kez daha iletiyoruz. Unutulmaya yuz tutmuş bir markamızı yeniden hayata gecirdiğiniz icin size cok teşekkur ediyorum" dedi.
YAHYALI'YA YAKIŞACAK KAPALI SEMT PAZARI
Daha sonra yapımı devam eden Yahyalı Kapalı Pazar yerinin inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Buyukkılıc, ardından eski pazar yerine gecerek, esnaf ve vatandaşlar ile buluştu. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatan Buyukkılıc, tedbirlere uyan Yahyalı ilce sakinlerine teşekkur etti. Başkan Buyukkılıc, "Esat başkanımızın ufuklu calışmalarıyla, Kayseri'deki ornekleri buraya taşıma anlayışıyla guzel hizmetler ortaya cıkıyor. Bunlardan birisi de Kapalı Pazar Yeri, uzerine de belediyemize getiri de sağlayacak guneş enerjisi yaptırılacak. Yahyalı'mıza yakışan bir hizmet daha kazandırılıyor. En kısa zamanda tamamlanmasını diliyorum" diye konuştu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Ozturk, "İlcemizde Buyukşehir Belediyemiz sayesinde cok buyuk ve guzel hizmetler oldu. Başkanımız sayesinde ufkumuz acıldı, cok fonksiyonel bir pazar yeri olacak" dedi.
Yahyalı ilce gezilerinin ardından Başkan Buyukkılıc, Yahyalı Belediyesi'ne giderek, burada Başkan Ozturk'ten bilgiler aldı. - KAYSERİ