Buyukşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktoru Huseyin Cimşir, Super Lig'in 13. haftasında 20 Aralık Pazar gunu deplasmanda karşılaşacakları Beşiktaş macına ilişkin, zor bir musabaka olacağını ancak kazanmak icin ellerinden geleni yaparak yukselişe gecmek istediklerini soyledi.
Huseyin Cimşir, kulup tesislerinde antrenman oncesi duzenlendiği basın toplantısında, mavi-beyazlı takımla 3 lig, 1 Ziraat Turkiye Kupası macına cıktığını, lig maclarında istenilen sonucları alamadıklarını anımsattı.

Kotu gidişata Beşiktaş macıyla son vermek istediklerini belirten Cimşir, şu ifadeleri kullandı:
"Beşiktaş bu ulkenin buyuk takımlarından ve şampiyonluk adaylarından bir tanesi. Artıları ve eksileri var. Biz her puana talip olduğumuzu soyleyebilirim. Zor bir musabaka olacak bunu acıkca soylemek lazım ama biz oraya teslim olmaya beyaz bayrağı kaldırmak icin gitmiyoruz. Kazanmak icin sahada 90 dakika mucadele eden bir takım olarak gidiyoruz. Umit ediyorum istediğimizi alıp iyi şekilde buraya gelerek yavaş yavaş kazanma alışkanlığını kazanmamız gerekiyor."
Takımda bazı problemlerin olduğuna işaret eden Cimşir, şoyle konuştu:
"Takım halinde kırılgan bir yapımız var, ozellikle gol yedikten sonra problemler yaşayabiliyoruz. Bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Onun calışmalarını yapıyoruz. Cok musabaka olduğu icin sıkıntılar yaşıyoruz. Sezona iyi başlayan oyuncular var ama maalesef başlangıclarıyla şu andaki durumları arasında farklılıkları gosteren oyuncular var. Bunlar fiziksel ve mental olabilir. Antrenman ve konuşarak cozmeye calışıyoruz."
Cimşir, sıkıntı yaşamayacak bir takım oluşturmak icin gayret ettiklerini dile getirerek, şoyle devam etti:
"Devre arasına kadar bu ekiple alabildiğimiz puanları alıp ikinci yarıya doğru oyuncularla bu ligde fark yaratabilecek ve sıkıntı yaşamayacak bir takım oluşturmayı hedefliyoruz. Bu şehre aidiyet duygusu olmayanlarla birlikte olmayacağız bunu cok net soyluyorum. Kim buraya ait hissediyorsa yolumuza onlarla devam edeceğiz. Şu anda katılımlarını olumlu goruyorum ve yavaş yavaş değiştiklerini goruyorum. Farklı oyun anlayışları ve zorlukları olabilir. Sabrederek doğru planlarla bu sureci kayıpsız şekilde atlatabiliriz."
Takım moral seviyesinin duşuk olduğunu vurgulayan Cimşir, şunları kaydetti:
"Transfer bittikten sonra problemler yaşamaya başlamışız. Olumsuz bir surec var, bizimle de bu devam ediyor. Elimizde sihirli değenek yok. 15 gunde her şeyi bir anda değiştirebilecek bir ortam gozukmuyor, bu yavaş yavaş olacak. Organizasyon anlamında değişiklikler yapmaya calışıyoruz. Bu sureci en az hatayla transfer donemine kadar sağlıklı şekilde goturme amacındayız. Karşımızda guvensiz ve kırıgan bir takım var. Bunların ne kadarı saha ici ne kadarı dışı bunları yakından takip edip gidermeye calışıyoruz. Transferlerle ilgili muhakkak calışmalarımız var ama yonetimle karşılıklı ortak akılla yapılacak şeyler. Takımı iyi kurmak bizim artılarımızdan bir tanesi olacak. Bunu yaptığımızda sonucların ne kadar doğru olduğunu goreceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yunus Hocaoğlu