Cocukların ve genclerin uyuşturucu kullanımının onune gecme konusunda annelerin duyarlılığından faydalanmak amacıyla İcişleri Bakanlığınca hayata gecirilen "En iyi narkotik polisi: anne" projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Uyuşturucuyla mucadelede annelere yonelik farkındalık ve bilinclendirme calışmasının yurutuleceği projenin Neşet Ertaş Kultur ve Sanat Merkezinde gercekleştirilen tanıtım toplantısına Vali İbrahim Akın'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Muduru Murat Turesin ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.
Yapılan sunumların ardından bilgilendirme yapan Vali Akın, cocukları bağımlılık yapan her turlu maddeden uzak tutmak icin annelere onemli gorevler duştuğunu soyledi.
Kırşehir'de, uyuşturucu ile mucadelede gereken butun tedbirleri aldıklarını belirten Vali İbrahim Akın, "Dışarda butun onlemleri almış durumdayız, fakat annelere de evlerde onemli gorevler duşmektedir. Anneler bu konuya karşı duyarlı olsunlar, iyi bir gozlemci olsunlar ki cok sevdikleri cocuklarında olumsuz bir durum sezinlediklerinde ilgili kurumlarla irtibata gecerek onlem alınmasını sağlasınlar"dedi.
Genclerin geleceği icin mucadelenin hep birlikte verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Akın, "Devletimizin tum birimleri ile cocuklarımızı, genclerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretindeyiz. Annelerin cocuklarına olan eşsiz sevgisi ile bu mucadelede başarılı olacağımıza inanıyorum. Uyuşturucu ve bağımlılık yapan her turlu madde ile mucadelemizi tum kararlılığımızla devam ettireceğiz" diye konuştu.
Eğitim semineri, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun projeyi anlattığı video ve ceşitli bilgiler iceren sunumların izlenmesi ile sona erdi. - KIRŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı