Gecirmiş olduğu bir kaza sonucu belden aşağısı felc kalan bir vatandaşın akulu arac talebini jet hızıyla cevaplayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkcı, aracı bizzat kendisinin teslim edeceğini acıkladı.
Canik ilcesinde D.A. isimli bir vatandaş Başkan Sandıkcı'ya akulu araca ihtiyacını iletti. Başkan Sandıkcı ise bu talebe, "Sevgili kardeşimizin hayatını kolaylaştıracak akulu aracını bizzat ben teslim edeceğim. İhtiyacı olan herkese de onun vasıtasıyla tekrar sesleniyorum. Canik Belediyesi sizlerin emrindedir. Biz gercek ihtiyac sahiplerine ulaşmak icin her yolu deniyoruz. Ulaşamadığımız insanlar var ise yakınları, komşuları ve bilgi sahibi olanların bize ulaşmasını istiyoruz" cevabını verdi.
Darda olanın yanındayız
Canik Belediyesi'nin darda olan kim olursa olsun yanında olduğunu ve her zaman da olacağını ifade eden Başkan Sandıkcı, "Buradan cok acık bir şekilde ifade ediyorum. Ozellikle ilcemizde gercekten mağdur olan, darda olan kim varsa istisnasız herkesin yanındayız. Engellilerimiz ve ihtiyac sahibi kim varsa goreve geldiğimiz gunden bu yana yanlarında olduk. Ekiplerimizi mahalle mahalle tarama yapmak icin sahaya saldık. Olurda gozden kacan olur diye 'Komşunun Sesi Ol' diye bir cağrı yayınladık. Ne ilcemizde ne de şehrimizde 'ben dardayım' diyene sırtımızı cevirmedik. Hicbir anne yemek yok diye ağlamasın, hicbir evladımız ac yatağa girmesin diye AŞ evimizi tek bir gun durdurmadık. Biz Canik'in her şeyini dert edindik. Buradan tekrar ediyorum. Kim ki darda, ben buradayım. Belediyemiz garibin, fukaranın hem emrindedir hem de sesidir" dedi.
50 adet akulu arac dağıtımı
3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nde 50 adet akulu arac dağıtıldığını soyleyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkcı, "Tanıyan herkes benim hassasiyetimi bilir. İlcede yaşayan vatandaşlarımız da, kıymetli sivil toplum orgutleri de buna şahittir. Gercekten ihtiyac sahibi kim varsa kenarından ucundan değil, sonuna kadar yanlarındayım. İlgili birimlerimiz başta olmak uzere butun mesai arkadaşlarıma, Canik Belediyesi'nde en buyuk oncelik vatandaşımızdır, onların icinde ise oncelikli olan darda olan, garip olan, engelli olan kardeşlerimizdir diye talimatını cok acık şekilde vermiş biriyim" diye konuştu. - SAMSUN