Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Şahin Demirci ve Grup Muduru Sezer Sarı, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Buyuksimitci'yi ziyaret ederek, 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun hakkında bilgi verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Mehmet Buyuksimitci, 7256 sayılı yasanın onemli bir fırsat olduğunu belirterek, bu yasanın vergi ya da pirim borcu olan mukelleflere rahatlama sağlayacağını soyledi.
Başvuruların internet uzerinden yapılmasının onemine dikkat ceken Başkan Buyuksimitci, "7256 sayılı yasaya başvuruların İnternet ortamında yapılıyor olması mukellefler acısından son derece kolaylık. Borclarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımız 31 Aralık tarihine kadar başvurularını vergi dairelerine gitmeden internet uzerinden kolayca yapabilirler. Boylelikle pandemi doneminde hem sağlığımızı riske atmamış oluruz hem de zamandan kazanmış oluruz. Ben bu vesile ile ziyaretlerinden dolayı Sayın Mudurumuze ve ekibine teşekkur ediyorum " diye konuştu.
Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Şahin Demirci ise, soz konusu yasayla cok onemli imkanlar getirildiğini, vergi aslına bağlı cezaların tamamının silinmesi, vergi aslına bağlı olmayan cezaların yuzde 50'sinin silinmesi, faizler yerine Yİ-UFE oranında guncelleme yapılmasının getirilen imkanlardan bazıları olduğunu soyledi.
7256 sayılı yasanın 31.08.2020 tarihi itibarıyla kesinleşmiş ve yasanın yayımı tarihi itibarıyla odenmemiş veya odeme suresi gecmemiş vergi borclarını kapsadığını kaydeden Demirci, vergi cezaları gecikme faizi ve gecikme zammı gibi borclarda buyuk oranda indirim yapıldığını, iki aylık periyotlar halinde taksit imkanı getirildiğini ve peşin odeme yapılmasının buyuk avantaj olduğunu belirterek, taksitli odemelerde ilk iki taksitin suresinde ve tam olarak odenmesinin şart olduğunu acıkladı.
Pandemi dolayısıyla başvuruların elektronik ortamdan yapılmasının onemli olduğunu ifade eden Vergi dairesi Başkanı Demirci, yurt ici ve yurt dışı bazı varlıkların 30.06.2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacağını ve vergi incelemesinin yapılmayacağını da sozlerine ekledi. - KAYSERİ