Ekim yapılmayan alanların tekrar tarıma kazandırılması icin seferberlik başlatan Antalya Buyukşehir Belediyesi ciftciye tohum desteği veriyor. İlk etapta yoğun talep gelen Gundoğmuş, Korkuteli ve Elmalı ilcelerinde ureticiye 10 ton ata tohumu buğday ve gubre desteği sağlandı. Hayvancılık ve arıcılığın yaygınlaştırılmasına yonelik desteklemeler de onumuzdeki aylarda devam edecek.
Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek'in yerelden kalkınma hedefiyle Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan calışmalar suruyor. Ekim yapılmayan alanların tarıma geri kazandırılması amacıyla Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Uretim ve Eğitim Şube Mudurluğu tarafından ciftcilerle ortaklaşa yurutulen faaliyetler yerli tohumların yaygınlaşması icin buğday desteği ile başladı.

11 ton tohum ve gubre desteği
Gundoğmuş, Korkuteli ve Elmalılı ureticilerden gelen yoğun talepleri değerlendiren Antalya Buyukşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bu 3 ilcede yaklaşık 10 ton tohum ve gubre desteğinde bulundu. Gundoğmuş, Korkuteli ve Elmalı ilcelerinde ata tohumlarının ekimi gercekleştirildi. Her yıl ekilmeyen bu alanların daha da genişletilerek tarıma kazandırılması hedefleniyor.
Taşkesiği'nde tohumlar ekildi
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Uretim ve Eğitim Şube Mudurluğu son olarak Korkuteli Taşkesiği Mahallesi'nde ciftcilere yerli tohum desteği verdi. Buyukşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileriyle tohumların ekimini gercekleştiren Taşkesiği Mahalle Muhtarı Mehmet Oz, ureticiye verdiği destekler icin Antalya Buyukşehir Belediyesi'ne teşekkur etti. Muhtar Oz, onumuzdeki aylarda yapılacak yeşil yem bitkisi tohum desteği calışması icin de heyecanlı olduklarını soyledi.
Yem bitkisi ve arı otu desteği
Yore halkının maddi imkansızlıklar veya goc sonucu terk ettiği alanların değerlendirilerek alternatif gecim kaynaklarının arttırılması amacıyla başlatılan calışmalar hayvancılığın ve arıcılığın yaygın olarak yapıldığı ilcelerde de surecek. Buyukşehir Belediyesi onumuzdeki aylarda yem bitkisi ve arı otu destekleriyle ureticinin yanında olmayı surdurecek. Yem bitkisi ile ilgili 1530 ciftciye ait yaklaşık 28 bin dekar arazi icin talep gelirken, arıcılık yapan 250 ureticiyle beraber 15 bin dekar arazide flora calışması yapılarak bal uretiminin arttırılması sağlanacak. Gerekli hazırlık ve etut calışmalarını yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekim yapılacak alanların tespitlerini de tamamladı. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Suleyman Elcin