Gonullu 15 usta oğretici kadın gunluk 7 bin maske uretiyor
BİTLİS - Bitlis Halk Eğitim Merkezi Mudurluğu bunyesinde gonullu 15 usta oğretici kadın, gunluk yaklaşık 7 bin maske uretiyor.
Tum dunyayı etkisi altına alan korona virus nedeniyle Bitlis Halk Eğitim Merkezi Mudurluğu bunyesinde 204 olan kurs sayısı 71'e duştu. Bitlis Valiliği oluru ile son olarak kurs sayısını 3'e indirdiklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Muduru Cemalettin Duman, "Ozellikle maske kursumuzda gonullu kadınlarımız tarafından gunluk cocuk ve yetişkin olmak uzere 7 bine yakın maske uretimi yapılıyor. Kalorifer ateşciliği, koruyucu maske ve hijyen kurslarının devam ettiğini ifade eden Duman, "Dunyayı etkisi altına alan korona virus hastalığının başlamasıyla maske uretimine başladık. Şu andan gonullu 15 kurs hocamız gunluk 7 bin adet maske uretimi yapıyor. Bunlara kesinlikle hicbir ucret odenmiyor. Ancak mesai saatleri değişmeden once uretim sayımız gunluk 10 bin civarındaydı. Maske uretimine başladığımız ilk donemlerde halkımıza ucretsiz dağıtım yapıyorduk. Şimdi ise uretilen maskeleri İl Milli Eğitim Mudurluğune ve ihtiyacı olan kurumlara veriyoruz. Atolyemizin kurulmasında buyuk katkı sağlayan ve maske uretimimize destekte bulunan İl Milli Eğitim Mudurumuz Mehmet Emin Korkmaz'a ve ayrıca 4 adet dikiş makinesi alarak bizlere destek olan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'a teşekkur ederim" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Muduru Cemalettin Duman, virus illetinden bir an once kurtulabilmek icin mutlak suretle maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat edilmesi gerektiğinin altını cizdi.