Kayseri'de pastırma ustaları, Anadolu Ajansınca (AA) duzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak beğendikleri fotoğraflar icin oy kullandı.
AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt icinde ve dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki kareleri pastırma ve sucuk satışı yaptıkları dukkanlarında inceleyen esnaf, beğendikleri fotoğrafları secti.
Kentte 55 yıldır pastırmacılık yapan Abdullah Akcakoyunlu, yaşam, haber ve spor kategorisindeki fotoğrafları tek tek inceledi.
Akcakoyunlu, haber kategorisinde Ozkan Bilgin'in "Van'da cığ felaketi", yaşam kategorisinde Sercan Kucukşahin'in "Hurmetci Sazlığı'nda gun batarken", spor kategorisinde ise Kate Green'in "Galatasaray Avrupa sahnesinde" başlıklı fotoğraflarını beğenerek oyladı.
İki yıldır fotoğraf oylamasına katıldığını belirten Akcakoyunlu, "Bunlar bir değer, bir sanat eseridir. Ben de fotoğraf cekmeyi severim. Hepsi değerli ama birini secmem gerekir, ben de secimlerimi yaptım." dedi.
Pastırmacı Tolga Korkut ise haber kategorisinde Jordan Strowder'in "Amerika'da polis şiddeti sonrası" ile Ayhan Mehmet'in "Sığınmacıların Midilli yolculuğu" fotoğrafına, yaşam kategorisinde Behcet Alkan'ın "Koronavirus doneminde acık hava sineması", spor kategorisinde ise Sefa Karacan'ın "Buz Pateni zarafeti" başlıklı fotoğrafına oy verdi.
Irkcılığa karşı olduğunu, bu nedenle ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un olumu sonrası cıkan protestolarla ilgili fotoğrafı oyladığını belirten Korkut, "Bizim dinimiz de bunu gerektiriyor. Biz de dil, din, ırk ayrımı olmaz. Dunyanın neresinde yapılırsa yapılsın ırkcılığa karşıyım." diye konuştu.
Spor kategorisinde buz pateniyle ilgili fotoğrafı sectiği hatırlatan Korkut, estetik bir spor olarak gorduğu buz patenini izlemekten zevk aldığını dile getirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Esma Kucukşahin