Kartal'da bulunan İstek Vakfı Ozel Uluğbey Okulu'nda 2017 yılında 5 yaşındaki kız cocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu gerekcesiyle yuzme oğretmeninin yargılandığı dava eksikliklerin giderilmesi icin ertelendi. Duruşmada soz alan mağdur cocuğun annesi, "İstanbul'da avukatlık yapıyordum. Bu olay nedeniyle, cocuğum bu olayı hatırlamasın diye, ayrıca gorduğumuz tehdit ve baskı uzerine yaşadığımız şehri değiştirdik. Hayatımızı sıfırladık. S.A.A. benim tek cocuğumdur. Boyle bir eylemin gercekleşmemesini en cok ben isterim" diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.
Kartal'da faaliyet gosteren İstek Vakfı Ozel Uluğbey Okulu'nda 2017 yılında yuzme oğretmeni S.A.(35)'nın 5 yaşındaki kız cocuğu S.A.A.'ya yonelik cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 17 bucuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya, tutuksuz sanık S.A. ve avukatları katılırken, mağdur cocuğun ailesi ve avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmada soz alan mağdur avukatı Betul Altınsoy, sanığın sucu işlediğinin sabit olduğunu soyleyerek cezalandırılmasını istedi.
"Bu olay nedeniyle yaşadığımız şehri değiştirdik"
Duruşmada soz alan katılan A.Y.A. ise, "Olaydan sonra okula gittiğimizde bir muhatap bulamadık. Ayrıca kamera kayıtlarının okul idaresi tarafından izlenmesini yahut tarafımıza izlettirilmesini talep ettik. Ancak yok sayıldık. Okul idaresi goruntuleri inceleyip bizi bu eylemin olmadığına dair ikna edebilirdi. Buna en cok ben sevinirdim. İstanbul Hukuk mezunuyum. İstanbul'da avukatlık yapıyordum. Bu olay nedeniyle, cocuğum bu olayı hatırlamasın diye, ayrıca gorduğumuz tehdit ve baskı uzerine yaşadığımız şehri değiştirdik. Hayatımızı sıfırladık. S.A. benim tek cocuğumdur. Boyle bir eylemin gercekleşmemesini en cok ben isterim. Ancak cocuğum haklı ve ben de cocuğumun sonuna kadar arkasındayım. Sanık cezalandırılsın" diye konuştu.
"Dersine sadece bir kez girdim"
Sanık S.A. ise, "Ben olay tarihinde İstek Vakfında beden eğitimi oğretmeniydim. Mağdur cocuğun dersine sadece bir kez girdim. Olayın olduğu iddia edilen yere hic gitmedim. Ayrıca okulda pek cok kamera vardır, gerekli inceleme yapılabilir" diyerek beraatini istedi. Ara kararını acıklayan mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi icin erteledi.
Duruşma oncesinde Kartal Adliyesi onunde basın acıklaması yapan avukat Mujgan Siyah Cevik, "Bir onceki celsede mahkeme, olay tarihine ilişkin kamera goruntulerinin İstek Vakfı'nda bulunup bulunmadığının sorulmasına, varsa kamera goruntulerinin istenmesine karar vermişti. 3 yılı aşan surecte davanın bu şekilde ağır ilerleyerek suruncemede bırakılması ise kabul edilebilir bir durum olamaz" dedi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kartal'da İstek Vakfı Ozel Uluğbey Okulu'nda yuzme oğretmeni olan S.A.'nın oğrencisi olan S.A.A.'ya 2017 yılı Ekim ayında oğretmen-oğrenci ilişkisini aşacak nitelikte yakınlaştığı anlatıldı. Mağdur S.A.A.'yı diğer cocuklardan ayırarak uyku odasına goturduğu, mağduru uyku odasında alıkoyduğu ve mağdura yonelik cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi.
İddianamede, tanık beyanları ve adli tıptan gelen fiziki ve psikolojik inceleme sonuclarına gore doğrudan doğruya mağdurun cinsel istismara uğradığına dair tıbben kesin bir karara varılmadığı kaydedildi.
Mağdura konuya ilişkin sorular sorulduğunda ve anlatımlarında cizimlerle cinsel bolgeleri gosterebildiği, sanığın resmini cizerken yuzunu karanlık cizdiği, geceleri ağlayarak kalktığı, duş aldırırken soyunmaya direndiği şeklinde tepkiler verdiği vurgulandı. Sanık S.A.'nın, "12 yaşından kucuk cocuğun cinsel istismarı" ve "12 yaşından kucuk cocuğu hurriyetinden yoksun kılınması" suclarından 9 yıl 6 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı