HATAY'ın Arsuz ilcesinde iki kızıyla yaşadığı prefabrik evin catısı, fırtına nedeniyle uctuğu icin evsiz kalan Zuleyha Kara, Vali Rahmi Doğan'ın talimatıyla eve yerleştirildi. Hayırseverlerin yardımıyla da Kara'ya yeni ev inşa edilmesi icin calışmaların başlatıldığı bildirildi.
İlceye bağlı Pirinclik Mahallesi'nde yıllar once eşi vefat eden Zuleyha Kara, iki kızıyla birlikte yaşam mucadelesi verirken, yakınları ve cevredeki komşularının da yardımıyla bir prefabrik eve sahip oldu. Hafif ruzgarda her tarafı sallanan ve yağmurda damından su sızdırdığı belirtilen evin catısı, 6 Aralık sabahı ailece kahvaltı yaparken cıkan fırtınada uctu, Kara ve iki kızı, evsiz kaldı. Zuleyha Kara ve ailesi canlarının kurtulmasına sevindi, ancak catı ucunca darmadağın olan prefabrik evdeki eşyalarının buyuk bolumu zarar gordu. Komşularının evine sığınan Kara, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın talimatıyla Kara ailesini ziyaret edip, zarar goren evde incelemelerde bulundu. Sarı, devlet-millet iş birliği ile aileyi en kısa surede sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını belirterek, "Ailenin başına gelenlerin duyulmasıyla birlikte telefonlarımız susmamaya başladı. Biz haber alır almaz, Valimizin talimatıyla bolgede ekiplerimiz inceleme yaptılar. Muhtarımızla koordineli bir şekilde ailemiz once uygun bir yere yerleştirildi. Yaralarının sarılması icin de harekete gectik. Bir hayırseverimiz de ev icin devreye girdi. Gelip keşif yaptık ve hemen kazmayı vurdu. Biter bitmez biz de tefrişatına yardımcı olacağız" dedi.FİRMAYA OZEL İZİNHayırsever firma sahibinin evi kısa surede bitirmesi icin hafta sonu kısıtlamasından muaf tuttuklarını acıklayan Kaymakam Sarı, "Kaymakamlığımız koordinesinde bu calışmalar surduğu icin evin daha kısa surede tamamlanması amacıyla kısıtlamadan muaf olarak ozel izin cıkarttık. 10 gun icinde evlerine gececeklerini duşunuyoruz" ifadelerini kullandı.'ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN'Zuleyha Kara ise, "Allah kimsenin başına vermesin, devletimizi milletimizi esirgesin. Sorulduğunda cevap veremeyecek hale geliyordum. Allah'ın beterinden esirgesin buna da şukur. Allah cocuklarımı bana bağışladı. Tum yardımseverlere cok teşekkur ederim" dedi.ŞİMDİ AĞLAMIYORUMEvin buyuk kızı Emine Kara, yaşadıkları olayın ardından ortada kaldıkları icin başta cok ağladığını, ancak şimdi kedilerine sahip cıkan herkese teşekkur etmek istediğini kaydetti. Pirinclik Mahalle Muhtarı Kasım Uğur, olayın yaşanmasının ardından Kaymakamlık ile birlikte hareket ettiklerini aileyi sıcak yuvalarına kavuşması icin el birliğiyle calışmaya devam edeceklerini belirterek, "Başta kaymakamımız olmak uzere, milletvekilimize, valimize her yerden bize buralara yardım elini uzatanlara teşekkur etmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ufuk AKTUĞ