Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başlatmış olduğu Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi kapsamında Of Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Bankası arasında Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Protokolu imzalandı.
Protokol Of TSO Yonetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, Ziraat Bankası Of Şubesi Muduru Burakzade Limandal ve Of TSO Genel Sekreteri Murat Zırıh tarafından imzalandı.
Protokolun Oda uyesi tedarikci ve alıcılar icin avantajlar sağlayacağını soyleyen Yonetim Kurulu Başkanı Erdal Saral, "Uyelerimiz oluşturulan sistem ile topraktan sofraya, denizden masaya uretim ve ticaret zincirinin butun halkalarını, sektorlerdeki tum tarafları finansal acıdan destekleyen, ekonomik hayatın icerisindeki tum aktorlere buyume, ihracat ve istihdamın korunması konusunda onemli destek sağlayan yeni bir sisteme kavuşacaktır" dedi.
Banka Muduru Burakzade Limandal ise "Projenin ana amacının tedarikci ve alıcıların banka uzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantorluğunde gercekleştirilmesi olup boylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmektedir" diye konuştu. - TRABZON
Kaynak: İhlas Haber Ajansı