Samsunspor Teknik Direktoru Ertuğrul Sağlam, Bursaspor deplasmanından alınan 3-0'lık mağlubiyetin ardından yonetim tarafından futbolculara kesilen 30'ar bin TL para cezasına olumlu bakmadığını, futbolcuların bu cezayı hak etmediğini soyledi.
TFF 1. Lig'de 14 haftada 24 puan toplayan Samsunspor'da Teknik Direktor Ertuğrul Sağlam, online olarak basın toplantısı duzenledi. Takımın genel durumu, gecmiş karşılaşmalar, futbolculara verilen para cezası ve gelecek planları ile ilgili konulara acıklık getiren Sağlam, onemli acıklamalarda bulundu.

"Boyle bir cezayı oyuncularımız hak etmiyor"
Futbolculara verilen para cezasını haksız buluğunu ifade eden Teknik Direktor Ertuğrul Sağlam, "Futbolculara verilen para cezası tamamen yonetimin kendi tasarrufudur. Benim ceza ile alakalı ne bir isteğim olmuştur, hatta bu cezanın olmaması gerektiğini soyledim. Boyle bir cezayı oyuncularımız hak etmiyor. Rakamlarla da kendi ifadelerimle bunu soyledim. Yonetimin kendi kararıdır. Ona şu aşamada cok fazla yapabileceğimiz bir şey yok. Başkanımız halen hastanede. Başkanımız da hastaneden cıktığı zaman en kısa zamanda bir gun goruşmemiz olacak. Orada bazı noktalarda bugun ile alakalı, gelecek ile alakalı yapmamız gerekenler ile alakalı onemli noktaları goruşeceğiz. Onun dışında da bizim takımımız, oyuncularımız bu kadar ağır eleştirileri hak etmiyorlar. Bunu acık yureklilikle soylemek istiyorum" dedi.
"Deplasmanda her takıma 3 gol atacak bir takım değiliz"
Ligde Samsunspor'dan daha fazla transfer yapıp, daha yuksek butcelere kurulu takımların da olduğuna değinen Ertuğrul Sağlam, "Sezon başında gereksiz bir şekilde takımızla alakalı taraftarlarımızı, camiamızı cok gereksiz bir beklenti icerisine soktuğumuzu ve sokulduğunu goruyoruz. Bizden daha fazla transfer yapan bircok takım var. Bizden daha fazla para harcayan 2-3 tane de takım var. Herkes bu sezon ligdeki boşluğu fırsat bularak Super Lig hedefi kurdu. Kadro kalitesi anlamında da bizimle eş değerde ligde en az 6-7 takım var. Bunu kabul etmek lazım. Bu 6-7 takımla oynanan ligde mucadelenin lig sonuna kadar devam edeceği gerceği de ortada. 'Dışarıda (deplasmanda) herkese 3 atar, iceride 5 atar, hic mağlup olmaz, hic berabere kalmaz, her takımı ezer' biz boyle bir takım değiliz. Bunu herkes kabul etsin. Herkes bu gercekle yuzleşsin ve beklentilerini de ona gore yonlendirsin" diye konuştu.
"İlk devreyi 1 ya da 2. sırada bitiririz"
Kalan 3 macta da 9 puan alarak ilk devreyi lider bitirmek istediklerinin altını cizen Sağlam, "Ben ilk gunku heyecanımı hala saklıyorum. Şehrime, taraftarıma, camiama, takımıma, kulubume, başkanıma, yoneticilerime ilk gunku gibi guveniyorum. Biz kenetleneceğiz, birbirimizi sahipleneceğiz ve bu işin sonunu getireceğiz. Bugun 24 puandayız ve ligin liderinden 3 puan gerideyiz. Onumuzde ilk devrede 3 mac var. 2 macı iceride, Ankaraspor macını da deplasmanda oynayacağız. Bizim takımımız, kadromuz bu 3 macı kazanacak yeterlilikte, kalitede ve yureğe sahipler. Bu cocukların hepsine kendim gibi inanıyorum. Bu cocuklar cıkacaklar, sorumluluk alacaklar, olayı sahiplenecekler, birbirlerine kenetlenecekler ve 3 macı da kazanacaklar. Alacağımız 9 puanla inanıyorum ki bu takım devreyi ya birinci, ya ikinci ya da en kotu liderden 1-2 puan geride ucuncu sırada bitiririz. Biz ilk yarıda kalan 9 puanın ve ikinci yarıda olan 51 puanın hepsine talibiz. Bunların hepsini almak icin mucadelemizi ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.
"Takıma yapılan ağır eleştirileri kabul etmiyorum"
Takıma yapılan ağır eleştirileri kabul etmediğini ve bircok istatistikte ligin ilk sırasında yer aldıklarını belirten Sağlam, ayrıca şunları soyledi:
"Başkanımız Bursaspor macı sonrası kendi fikirlerini ortaya koydu. Başkanımız bizim icin cok değerli. O bizim ağabeyimiz, oyuncularımızın da babası. Bizler bugune kadar aile icinde olan sorunları kendi icimizde cozmesini bildik. Bundan sonraki surecte de bu gibi aile icinde yaşanan sorunları hep beraber kendi icimizde cozecek hoşgoru ve olgunluğa sahibiz. İleriye daha umutlu ve guzel bir şekilde bakacağız. Gelinen nokta itibariyle bugun Samsunspor olarak, bugune kadarki performansımızdan daha iyisini yapabilir miydik? Yapabilirdik. Bundan sonra daha iyisini yapacağız. Takıma getirilen bazı eleştiriler var. Birkac tespitimiz var. Milli takımların, futbol federasyonun ve bircok Super Lig takımlarının kullandığı mac ve analiz programı var. Bu program doğrultusunda bize her hafta macların rakamsal değerleri geliyor. Bircok parametre icerisinde ust sıralardayız. Mucadele (top kazanma, ikili mucadele kazanma, rakip sahada top kapma gibi) parametresinde ilk sıralardayız. 14 maclık kısımda ikili mucadele ve top kapma sayılarında ligin birincisiyiz. Rakip sahada en cok top kazanan takımız ve rakip sahada en cok sahipsiz top kazanan takımız. Bu rakamlar doğrultusunda hic kimse takımımıza koşmuyor, savaşmıyor, mucadele etmiyor diye bir eleştiri getiremez. Mucadele anlamında bu zamana kadar yapılan eleştirileri kabul etmiyorum. Topa sahip olma noktasında mac başına topa sahip olma oranında yuzde 56 ile birinci sıradayız. 1 macta en cok pozisyona giren takımlar listesinde Adana Demirspor ile beraber ilk 2 sıradayız. Mac başına 6 pozisyon ile birinci sıradayız. Mac başına en cok şut atan ve isabet sağlayan takımız. Bu takıma kimse 'top oynayamıyor, oyunu yonlendiremiyor, yonetemiyor, pozisyona giremiyor' diye bir eleştiri de getiremez, bunu kabul etmiyorum." - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı