Silivri Belediyesi, pandemi doneminde online ders goren oğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla internet uzerinden evde kurs desteği başlattı.
Silivri Belediyesinin, uzun suredir uzaktan eğitim goren oğrencilere destek olmak ve ilave eğitim kaynağı sunmak amacıyla verilen evde kurs hizmetinden 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tum oğrenciler faydalanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı mufredatına uygun olarak hazırlanan ve toplam bin 500 saatlik ders konusunun videolu olarak anlatıldığı ucretsiz kurs sistemine internet uzerinden bir kez kayıt yaptırmak yeterli oluyor.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "salgın eğitime engel değildir" duşuncesiyle bu yondeki calışmaları oğrencilere sunduklarını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının EBA erişim noktalarının yanı sıra surece destek vermek amacıyla 10 mahalle evini EBA noktasına donuşturduklerini kaydetti.
Evlerinde bilgisayarı, tableti veya interneti olmayan oğrencilerin bu noktalara gelerek eğitim alabildiklerini dile getiren Yılmaz, oğrencilere seslenerek, "Uzaktan eğitim donemini iyi bir fırsata donuşturmek ve değerlendirmek hepimizin elinde. Bu sebeple, şimdi de sizler icin Evde Kurs Eğitim Sistemini hazırladık. Bilgisayar, tablet veya telefondan bağlantı kurarak bu kurslara katılabilir, istediğiniz dersle ilgili videoları seyredebilirsiniz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Alparslan Ermiş