Kilogramı 5 liradan satılan mor karnabaharı ilk defa gorenler şaşkınlık icinde kalıyor. Antalya'nın Serik ilcesinde sosyal medyadan gorerek diktiği 150 kok mor karnabaharı ticari amaclı diken Mevlut Burunsuz, "Bu tur değişik urunlere kaymak zorundayız artık" dedi.

Serik ilcesine bağlı Kayaburnu mahallesinde tarlasına diktiği mor karnabaharın normal doğal bir urun olduğunu belirten Burunsuz, "Urunumuz mor karnabahar. Bu bolgede gorulmeyen bir şey. Bir arkadaşım sayesinde yurt dışından getirttim tohumunu. Burada 150 kok olarak diktim. Allah izin verirse seneye daha cok dikmek istiyorum. Marketlerde daha cok revacta olan bir urun. Gorenler cok şaşırıyor. Ozellikle ilk defa gorenler cok şaşırıyor. Bu nasıl bir şey diye. Allah izin verirse burada ticari olarak tum ciftcilerimizin bunu gormesini istiyorum. Bu urun benim ilk olarak sosyal medya uzerinden dikkatimi cekti. Yurt dışında ki videolara baktım. Turkiye'de de ic bolgelerde dikildiğini gordum. Bir arkadaşım sayesinde yurt dışından getirterek 150 kok olarak diktim. İleri ki donemlerde daha cok dikmek istiyorum. Ticari amaclı kazancımın daha iyi olmasını istiyorum. Bu tur değişik urunlere kaymak zorundayız artık. Tanesi 1 kiloyu gecer bu urunun. 4-5 lira arasında satılıyor. Gorenler bazen neyle boyadın diye takılıyorlar. Ben de pancar boyası ile boyadım diye takılıyorum. Normal doğal bir urundur, kesinlikle bir sıkıntısı yoktur. Tadı ise beyazdan farklı, cok lezzetli. İnsanların bunu tadarken daha cok lezzetli bulacağını duşunuyorum" şeklinde konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı