Adana'nın Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Cay, ilce sınırları icerisinde yer alan ve yaklaşık 175 bin metrekarelik bir alana sahip Elmalı Boğazı mevkisine kayak merkezi kurulması icin yetkililere cağrıda bulundu.
Başkan Mustafa Cay, bolgenin tanıtımı icin Adana'dan profesyonel tanıtım ekipleri ve belediye gorevlileri ile birlikte bolgeye bir keşif gezisi duzenledi. Tanıtım ekibi, fotoğraf, video vb. materyaller icin hem yerden hem de drone ile havadan goruntuler cekerek bolge hakkında Başkan Cay'dan gerekli bilgileri aldı. Başkan Cay, "Şuan bulunduğumuz yer Pozantı'nın Akcatekir Yaylasına 10 kilometre mesafe uzaklıkta bulunan, Gulek ile Akcatekir'in arasında kalan Elmalı Boğazı diye bilinen bolgedeyiz. Şuan Turkiye ciddi anlamda kuraklık yaşarken bir cok yerde henuz kar yağmamış durumda. Fakat bugun bulunduğumuz noktada muhteşem bir kar var.
Pozantı'nın hic bir yerinde ve bolgesinde bu kadar geniş ova şeklinde tesis yapabilecek bir arazi bulabilmek mumkun değil. Lakin bizler bunu gormemişiz, gormek istememişiz. Gecmiş donemlerde burada turizm yatırımı yapmak amacıyla muhtemelen devletten bir kredi alınarak bir takım yatırım parası alınmış, uc dort katlı atıl bir otel binası yarım bırakılıp kacıp gitmişler. Artık bugun buradan Pozantı'nın belediye başkanı olarak haykırarak sesleniyorum. Sayın valimize, bolge milletvekillerimize, turizm bakanlığımıza ve hukumetimize sesleniyorum. Allah aşkına bu kadar guzel bir şekilde hazır olan, cok buyuk hafriyat calışmalarına gerek olmayan kayak pisti bile hazır. Ozellikle de Nisan ayına kadar burada hic durmayan surekli yağış alan bir kar var burada" dedi.
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Cay, bolgenin ana yola 10 kilometre mesafede olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Cukurova'yı ayağa kaldırmak istiyorsak, turizme acmak istiyorsak, bolge insanına bu doğanın icerisinde huzur vermek istiyorsak lutfen sesimizi duyun. Biz artık bu bolgenin kayak merkezi yapılmasını istiyoruz. Hem bolgemizin turizm anlamında ekonomik değerini artırmak istiyoruz. Hareketlilik ve canlılık getirmek istiyoruz. Ayrıca ulkemizin gorulmeyen bir değerini ortaya cıkartmak istiyoruz. Tek cabamız bu. Biz yapalım demiyoruz. Bizim paramız var demiyoruz. Buradan bir rant beklemiyoruz. Kim yaparsa yapsın. Devlet eliyle ister yap işlet devret, isterse devlet. Fakat burası lutfen turizme kazandırılsın. Bu feryadımızı duyun ve bu guzelliği gorun." - ADANA