Rize'de aynı aileden altıncı kişi, bir ay icinde yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.
İstanbul'da yaşayan ve bir ay once Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 24 yaşındaki Burak Genc, memleketi Guneysu ilcesine bağlı Gurgen koyunde toprağa verildi.
Genc'in aynı hastalıktan tedavi goren babası Muhammet Genc (49) de 4 gun sonra vefat edince cenazesi oğlunun yanına defnedildi.
Burak Genc'in cenaze torenine katılan akrabalarından 12'sinin Kovid-19 belirtileri gostermeleri yapılan testlerin pozitif cıkmasının ardından tedavilerine başlanan aile bireylerinden Bunyamin Genc (36) 1 Aralık'ta yaşamını yitirdi. Tedavisi hastanede yapılan ve oğlunun vefat haberi saklanan baba Ali Genc (58) ise 11 Aralık'ta Kovid-19'a yenik duştu.
Muhammet Genc'in ağabeyi İbrahim Genc (53), 4 Aralık'ta hayatını kaybetti ve kardeşi ile yeğeninin yanına defnedildi.
Genc ailesi, Kovid-19 sebebiyle son acıyı ise 17 Aralık'ta yaşadı. Ağabeyi Ali Genc'i toprağa veren Fatma Duman, 53 yaşında tedavi gorduğu hastanede vefat etti.
Fatma Duman'ın kız kardeşi Aysel Pece'nin ise İstanbul'daki bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Fatma Duman'ın eşi Muhammet Duman, AA muhabirine, 36 yıllık hayat arkadaşını toprağa koyması nedeniyle acısının cok buyuk olduğunu anlattı.
Genc ailesinden 29 gun icerisinde altıncı cenazeyi defnettiklerini ifade eden Duman, "Aşının bir an once başlamasını istiyorum. Milletimiz perişan olmasın, yuvalar yıkılmasın. Ufak baldızım 46 yaşında aynı hastalıktan yatıyor. Belki de bu akşam haberini alacağız." dedi.
Aşının herkes tarafından vurulması gerektiğini belirten Duman, "Benim icim yanıyor, başkalarının ici yanmasın. Kayınımı gomdum, torunumu gomdum. Bacanağımı, bir torunumu daha gomdum. Dayımın oğlunu gomdum. Aşıyla birlikte millet belki ferahlar." diye konuştu.
İlk cenazenin acıldığı iddiası
Salgında dayısı ve kuzenleri olen Mustafa Duman, cok zor bir imtihandan gectiklerini aktardı.
Ailede Kovid-19 nedeniyle olumu gercekleşen ilk kişinin Burak Genc olduğunu vurgulayan Duman, "İlk yeğenimiz İstanbul'da oldukten ve buraya geldikten sonra maalesef burada tabut acılıyor. Acıldıktan sonra benim abim ve olen yengem orada bulundu. Buyuk ihtimalle oradan Kovid hastalığını aldılar. Ufak rahatsızlığı vardı. İki haftadır yoğun bakımdaydı. Bu sabah kaybettik." şeklinde konuştu.
Mustafa Duman, "Niye acıyorsun cenazeyi? Niye acılıyor. İnsanlar perişan oldu. Ufak kardeşi de pozitif İstanbul'da yoğun bakımda. Belki onu da kaybedeceğiz. Cok uzucu icimiz hep yanıyor. Bir ay icerisinde bir aileden 6 kişi." dedi.
Kendisinin cift maske taktığını ve hic cıkarmadığını aktaran Duman, "Kimseye bulaştırmamak icin dikkat ediyoruz. Dezenfekte cebimizde, her şey cebimizde. Halen bize hayal geliyor. Bir akrabadan altı kişi. Aile neredeyse sonmek uzere." ifadelerini kullandı.