Trakya Universitesi (TU) Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Hilmi Kuşcu, "ISO 27001 Bilgi Guvenliği Yonetim Sistemi" kapsamında universitenin sistem ve ağ alt yapısını guclendirme, siber guvenlik tedbirlerini artırma konusunda gerekli calışmaları titizlikle surdurduklerini bildirdi.
Universiteden yapılan acıklamaya gore, ilk kez 7 Aralık 2018'de "TS EN ISO 27001 Bilgi Guvenliği Yonetim Sistemi Sertifikası" almaya hak kazanan Bilgi İşlem Daire Başkanlığının, Bilgi Guvenliği Yonetim Sistemi Sertifikası'nın gecerlilik suresinin, bir yıl daha uzatılmasının sağlandığı belirtildi.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Hilmi Kuşcu, bilişim teknolojileri alanında onemli calışmalar yaptıklarını belirtti.
Kurumsallaşma yolunda onemli mesafeler kat ettiklerini ve her gecen gun daha iyiye ulaştıklarını aktaran Kuşcu, şunları kaydetti:
"Calışanlarımıza ve ic paydaşlarımıza daha guvenli hizmet sunmak ve beklentilere en iyi şekilde cevap vermek amacıyla uzun emek ve cabalar sonucu elde ettiğimiz sertifikanın suresinin uzatılmasından buyuk memnuniyet duyduk. Bilgi guvenliği politikası doğrultusunda sahip olduğumuz tum bilgi varlıklarını korumaya, bilgi guvenliği şartlarını uluslararası standartlar, yasa ve mevzuatlar cercevesinde sağlamaya, mevcut ve oluşabilecek riskleri en iyi şekilde yoneterek bilgi guvenliğini surekli olarak iyileştirmeye, geliştirmeye ve gozden gecirmeye devam edeceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Zobar