Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, uzun zamandır okulları tekrar acmak istediğini fakat pandemi dolayısıyla acamadıklarını duyuruyordu. Yapılan son acıklamada, okullar yeni bir karar alınana kadar 4 Ocak 2021'ye kadar kapalı kalacak. şimdi de oğrencilerin aklında yeni bir soru oluştu: Okullarda Yarıyıl tatili ne zaman başlayacak? 15 tatil ne zaman olacak?

[h=3]YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?[/h]Pandemi dolayısıyla evlerinde online ortamda ders goren oğrenciler yarıyıl tatilinin ne zaman olacağını merak ediyor. Bu donemde yapılacak olan yarıyıl tatilinde, cevrim ici ortamda verilen dersler durdurulacak ve oğrenciler tatil yapacak. Peki yarıyıl tatili ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan acıklamaya gore 25 Ocak 2021 tarihinde yarıyıl tatili verilecek. Somestr tatili 25 Ocak 2021 ve 5 Şubat 2021 tarihleri arasında olacak. Şimdilik 4 Ocak'a kadar kapalı olan okulların, yarıyıl tatili sonrasında acılıp acılmayacağını ise Covid-19 salgınının seyri gosterecek. Bir sonraki Milli Eğitim Bakanlığı ara tatili ise 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında olacak.