AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Buyukşehir Belediyesi'nin duzenlediği 'Uluslararası İzmir Mizah Festivali'ne Turk ve İslam karşıtı karikaturistlerin davet edilmesine tepki gosterdi. Dağ, "Bu insanların İslam karşıtlığı, soykırım duşuncelerini meşrulaştırmaya hicbirimizin hakkı yok" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Buyukşehir Belediyesi'nin 16-25 Aralık tarihleri arasında duzenlediği Uluslararası İzmir Mizah Festivali'ne, Turk ve İslam karşıtı karikaturistlerin davet edilmesinin doğru olmadığını soyledi. Dağ, festival kapsamında 24 Aralık'ta yapılacak soyleşiye kabul etmediğimiz karikaturleri olan karikaturistler Jean Plantu ile Michel Kichka'nın davet edildiğini hatırlatarak, "Kichka, İsrailli bir karikaturist, sozde Ermeni soykırımını meşrulaştırıcı hem acıklamaları hem karikaturleri var. Diğer taraftan Plantu'nun ise aynı ulkede yıllardır yaşadığımız Kurt kardeşlerimizi Turk Devleti'nin boğazladığını gosteren karikaturleri var. Yine İslam'ı simgeleyen goruntulerle beraber vucuduna bomba koymuş yani İslam'ı terorle eşdeğer noktada gosteren karikaturleri var" dedi.

'VAZGECMEYE DAVET EDİYORUZ'Dağ, soz konusu karikaturistlerin hem Turkiye Cumhuriyeti duşmanlığı hem İslam duşmanlığı yaptığını vurgulayarak, "Aynı zamanda da karikaturlerin buyuk bir kısmında bugun Turkiye'de oy verirsiniz vermezsiniz; ama cumhurbaşkanımızı her seferinde bir bomba ile karikatur noktasında ortaya koymak da acıkcası kabul etmeyeceğimiz bir nokta. İzmir Buyukşehir Belediye Başkanına ben bir cağrıda bulunmak istiyorum; bu organizasyonun bu bolumunden vazgecmeleri hem İzmir'in hayrınadır hem ulkemizin hayrınadır. Ben bu organizasyonun bu bolumunden buyukşehir belediye başkanını vazgecmeye davet ediyorum. Bu insanların İslam karşıtlığı, soykırım duşuncelerini meşrulaştırmaya hicbirimizin hakkı yok" değerlendirmesinde bulundu.'İZMİRLİLERDEN GEREKLİ CEVABI ALIR'CHP'li İzmir Buyukşehir Belediye Başkanı Tunc Soyer'den "Bu karikaturistleri kabul ediyor musunuz?" diye İzmirlilere sormasını isteyen Dağ, "Herhalde İzmirlilerden gerekli cevabı bu anlamda alır. Bu donemde bundan vazgecmenin hicbir sıkıntısı olmazdı. Mizah kendi icimizde zaten. Siyasetin icinde de bunlar var; ama boyle bir organizasyonun bu donemde olması sorgulanması gereken nokta. Depremin acılarının halen taze olduğu, pandemi surecini gecirdiğimiz bu donemde boyle bir organizasyona gerek var mıydı yok muydu bunun değerlendirmesi hemşerilerimiz tarafından yapılacaktır. Duşmanca tavır icinde olan hicbir kimseyi bizim meşrulaştırmak gibi bir vazifemiz yok. 'Onları iyi gorelim' gibi bir kompleks icine de girmemize gerek yok. Cunku bizim abdestimizden şuphemiz yok namazımızdan şuphemiz olsun. Bizim ulkemizdeki birlik beraberlikten, tarihimizden, dinimizden, milletimizden de hicbir şuphemiz yok. Boyle organizasyonlarla dostluk geliştirdiğini duşunmek bana cok mantıklı gelmiyor, biz kendimizi gayet iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Pelin UZEK KILIC