TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'da teknik direktor Ertuğrul Sağlam, ligin ilk yarısının bitimine 3 mac bulunduğunu belirterek, "Bu macları kazanarak alacağımız 9 puanla ligin ilk yarısını ya birinci ya da ikinci tamamlamayı istiyoruz." dedi.
Sağlam, cevrim ici duzenlediği basın toplantısında, takımın ligdeki durumunu değerlendirdi.

İkili mucadele ve top kapma istatistiklerinde ligin birincisi olduklarına işaret eden Sağlam, "Bu istatistikler uzerinden bakıldığında kimse bizim takıma, 'Koşmuyor, mucadele etmiyor' diyemez. Bir macta en cok pozisyona giren takımlar listesinde Adana Demirspor ile birinciliği paylaşıyoruz. Ayrıca bir macta en cok sut atan ve isabet sağlayan takımız ama bunu değerlendirmeyle alakalı sıkıntılarımız var. İnşallah bundan sonra kazandığımız pozisyonları değerlendirme noktasında oyuncularımız daha cok sorumluluk alacak." diye konuştu.
Ligde sakatlıklar nedeniyle bugune kadar tam kadro ile mucadele edemediklerini, halen TFF 2. Lig'de kurulan kadro ile mucadele etmeye calıştıklarını vurgulayan Sağlam, şoyle devam etti:
"Samsunspor'u sevdiğim icin buraya geldim. Geldikten sonra da buyuk hedefler koyarak meydan okuduk. Halen de meydan okumaya devam ediyorum. 'Bizim oncelikli hedefimiz Super Lig' dedik ve halen bu hedef doğrultusunda yuruyoruz. Hedefimiz şampiyonluk ama bu hicbir zaman kolay olmadı. Bu sene de kolay olmayacak. Zaman zaman duşuşler yaşayacağız ama yeniden ayağa kalkıp yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. İlk gunku heyecanım halen var. İnanıyorum ki kenetleneceğiz birbirimize, sahipleneceğiz ve bu işin sonunu getireceğiz. 24 puandayız ve liderden sadece 3 puan gerideyiz. Ligin ilk yarısının bitimine 3 mac var. Bu macları kazanarak alacağımız 9 puanla ligin ilk yarısını ya birinci ya da ikinci tamamlamayı istiyoruz."
Sağlam, Super Lig hedefi doğrultusunda devre arasında gerekli takviyeleri yapacaklarını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İlyas Gun