Chrome'da ziyaret ettiğiniz sitelerde kameranızı ve mikrofonunuzu kullanabilirsiniz.
Chrome'u
Mikrofonunuzu ve kameranızı kullanmak isteyen bir siteye gidin.
İstendiğinde İzin ver veya Engelle'yi secin.
- İzin verilen siteler: Siteler, siz sitedeyken kaydetmeye başlayabilir. Farklı bir Chrome sekmesi veya farklı bir uygulama kullanıyorsanız site kaydetmeye başlayamaz.
- Engellenen siteler: Engellemeniz halinde bazı siteler calışmaz. Orneğin, video konferansa katılamazsınız.
Sitelerin kamera ve mikrofon izinlerini değiştirme
Chrome'u
Sağ ustte Diğer
"Gizlilik ve guvenlik" bolumunun altında Site ayarları'nı tıklayın.
Kamera veya Mikrofon'u tıklayın.
- Erişmeden once sor ayarını acın veya kapatın.
- Engellenen ve izin verilen siteleri inceleyin.
- Mevcut bir istisnayı veya izni kaldırmak icin: sitenin sağındaki Sil'i
tıklayın.
- Engellediğiniz bir siteye izin vermek icin: "Engellenenler" bolumunde sitenin adını secip kamera veya mikrofon iznini "İzin ver" olarak değiştirin.
İş yerinde veya okulda bir Chrome cihazı kullanıyorsanız, ağ yoneticiniz kamera ve mikrofon ayarlarını sizin icin yapmış olabilir. Bu durumda, ayarları buradan değiştiremezsiniz.
Bilgisayar ayarlarında izinleri acma
MacOS Mojave kullanıyorsanız ve kameranız veya mikrofonunuz sistem tercihlerinizde yoksa, Chrome kameranızı ya da mikrofonunuzu kullanmak icin sizden izin isteyebilir. Chrome'da kameranızı veya mikrofonunuzu kullanmak icin:
İletişim kutusunda Tercihleri ac'ı secin.
Kamera veya mikrofon izinlerini etkinleştirmek icin:
- Kamera: Kamera'yı
tıklayıp "Google Chrome"un yanındaki onay kutusunu secin.
- Mikrofon: Mikrofon'u
tıklayıp "Google Chrome"un yanındaki onay kutusunu secin.
Bilgisayarınız, değişiklikleri kaydetmek icin cıkmak isteyip istemediğinizi sorabilir. Değişiklikleri kaydetmek icin Şimdi cık'ı tıklayın.
Varsayılan mikrofonu secme
Farklı sitelerde kullanmak uzere varsayılan mikrofonu secebilirsiniz.
Chrome'u
Sağ ustte Diğer
"Gizlilik ve guvenlik" bolumunun altında Site ayarları
Varsayılan mikrofonu secmek icin Aşağı oku
Adobe Flash kamera ve mikrofon erişimini değiştirme
Adobe Flash Player kullanan bir siteyi ziyaret ederseniz site, mikrofonunuzu ve kameranızı kullanmak icin sizden izin isteyebilir.
Flash'ın kameranızı ve mikrofonunuzu kullanması icin İzin ver veya Reddet seceneğini belirleyebilirsiniz.
- Mikrofon
: Kullanılacak mikrofonu secin ve sesi ayarlayın.
- Kamera
: Kullanılacak kamerayı secin.
Mikrofonunuzla ilgili sorunları giderme
Mikrofonunuz calışmıyorsa aşağıdaki adımları deneyin:
1. Adım: Mikrofonunuzun sesinin kapatılmadığından emin olun
Mikrofonlu kulaklık kullanıyorsanız kablodaki ses kapatma anahtarının kapalı olduğundan emin olun. Ayrıca, web sitesinde sesi kapatmadığınızdan emin olun (Google Hangouts veya Skype gibi).
2. Adım: Sistem ayarlarınızı kontrol edin
Mikrofonunuzun varsayılan kayıt cihazı olduğundan ve kayıt seviyelerinin doğru olduğundan emin olun:
- Windows
- Mac
Sorun yaşamaya devam ediyorsanız mikrofonunuzun ureticisiyle iletişime gecin.
Kameranızla ilgili sorunları giderme
1. Adım: Chrome'da site izinlerinizi kontrol edin
Kullanmak istediğiniz sitede kamera erişimine izin verdiğinizden emin olun. Tum sitelerin veya yalnızca bulunduğunuz sitenin kameranızı kullanmasına izin verebilirsiniz.
2. Adım: Sistem ayarlarınızı kontrol edin
Kullanmak istediğiniz kamerayı sectiğinizden ve seviyelerin doğru olduğundan emin olun:
- Windows
- Mac
4. Adım: Goruşmenizi ve bilgisayarınızı yeniden başlatın
Goruntulu goruşmeden cıkıp goruşmeye yeniden katılın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
5. Adım: Ureticinizle iletişime gecin
Kameranızın ureticisine başvurun.