Kadınları anlamaya cabalayan erkekleri, bir kez girildimi, bir daha cıkılması mumkun olmayan bir labirentte caresizce dolaşanlara benzetiyorum.Zeki olmayan bir erkek, kadın denilen o labirentin koridorlarında kaybolmaya mahkumdur.Aslında zekasını kullanabilen erkeğin labirente girmeyi tercih etmemesi gerekir; ama hem kendisine fazlasıyla guvendiğinden, hemde icini kemiren merak duygusu ağır bastığından ister istemez sonu belli olmayan o maceraya atılacaktır.
Macera diyorum; cunku o labirentte erkeği bekleyen sayısız suprizler vardır.Ve asıl keyif, o suprizlerle karşılaştığında yaşanır.Donulen her koşede bambaşka birşey beklemektedir erkeği.Her supriz, bir sonraki suprizin habercisidir; ama, suprizin ne olacağı konusunda en ufak bir ipucu bile vermemektedir.Cunku kadın gizemini korumayı sever.Yavaş yavaş cozulmeyi bekler.
Bir kadının keşif seuveni işte bu yuzden heyecan vericidir.Labirentin kolidorlarında dolaşırken adrenelin tavan yapar.Bir kadının aklından geceni oğrenmek icin yapılan her faaliyet, hani kimimizin yapanlara "deli" gozuyle baktığı extreme sporlardan biriyle uğraşmaktan farklı değildir.O sporlarda da zorluk derecesi cok yuksektir; ama, alınacak haz ve duyulacak heyecan daha ağır basar.
Kadın her erkeğin kabirente girmesine izin vermez elbette; ama her izin verdiğine de labirentte koşulsuz dolaşma hakkını sunmaz.İyi suprizler olduğu gibi erkeği kotu suprizlerde beklemektedir.Ne gariptir ki, kotu suprizler erkeği o labirenti keşfetme konusunda daha da kamcılar.Erkek hırslandıkca kadın kapanır.Cunku keşif sureci bir savaşa donduğu an kadın savunmaya gecer ki; bu erkek icin kendi başlattığı savaşı daha baştan kaybettiği anl***** gelir.Savunmada olan, kapılarını kapayan kadına ulaşmak mumkun değildir.Zaten erkek savaşla birlikte kendi kendini imha etme surecinide başlatmış olur.
Başta labirente girenin cıkması mumkun değil dedim; bu doğru.Labirentten cıkış 'cozum' demektir; ama, bir kadının tamamen cozulebilmesi sozkonusu bile olamaz.Kadın yol gosterir; ama gosterdiği yol asla 'cıkış' icin değildir.O sadece sizin labirentteki yolculuğunuzu biraz daha kolaylaştırır hepsi bu.O zaman yapılacak şey, labirentte dolaşmanın keyfini cıkarmak ve cıkış kapısını aramak yerine o dunyanın icinde bir yer bulmak.
Ben mi? Labirentte dolaşmayı seviyorum...

alıntıdır...