dikkat cekici olmak yakışıklı olmanın sırları yakışıklı olmanın yolları cekici sırları nasıl olabilirim
Ya sıkıcısınız ya da goze carpıyorsunuz. Ya gorunmezsiniz ya da dikkat cekici. Tum hayatınız boyunca da herkes sizi gecmek icin uğraşıyor. Yine tum hayatınız boyunca başınızı eğmeniz, sıkı calışmanız, konuştuklarınızın sorun cıkarmaması ve işi başarmanız gerektiği size soylendi duruldu. Ne kadar anlamsız sozler bunlar. İşte size 10 kolay adımda nasıl dikkat cekici olabileceğinizin yolları. Nasıl goze carparsınızın yolları. Sizin nasıl farkınıza varılacağının, nasıl bir farklılık meydana getirebileceğinizin ve son anda başarıya nasıl ulaşabileceğinizin yolları.

Durumun aciliyetini anlayın. Yarım yamalak tedbirler burada işlemez. Dikkat cekici olmanın tek yolu, dun yapmış olduğunuzu yapmak stratejisinden vazgecmek; ama daha iyisini yapmaktır. Kendinizi bu meseleye adayın.
Dikkat cekici demek, size dikkat cekici gelen demek değildir. Bana dikkat cekici gelen demektir. Dikkatleri uzerimde toplayacak mıyım? Eğer toplayamayacaksam, o zaman vasatsınız, ve vasat da kaybedenler icindir.
Farkediliyor olmak dikkat cekici olmakla aynı şey değildir. Sokağın aşağısına cıplak koşmak sizi farkettirir fakat bunun size fazla bir getirisi olmaz. Bir maharet sergilemek kolaydır fakat faydalı değildir.
Dikkat cekici olma yolunda aşırılığa kacmada bir kusur yoktur. Aslında, bu bir koşuldur. İlk etapta insanlar, dunyada en iyileri dikkate alanlar, bunlar istediklerini alan insanladır. Rock yıldızlarının peşine takılan bir suru genc kız var cunku onlar yıldız, sırf yakışıklı oldukları icin değil.
Dikkat cekicilik sınırlarda olabilmede yatar. En buyuk, en hızlı, en yavaş, en zengin, en kolay, en zor. Hangi sınır olduğu her zaman fark etmez, onemli olan o sınırda ya da o sınırın otesinde olmanızdır.
Herkes dikkat cekici olmak icin harcadığınız gayretlerin değerini bilmez. Hakikaten coğu insan değerini bilmez. Ne olmuş yani? Coğu insan kafalarını kuma gommuş deve kuşları misali hicbir şekilde size yardım edemez. Amacınız herkesi memnun etmek değil ki zaten. Sizin amacınız fiiliyatta cekinmeden konuşan, sesini herkese duyuran, yeni şeyler satın alan ya da yeteneklileri işe alanları memnun etmektir.
Eğer bir kullanım kılavuzundaysa, eğer kabul edilmiş bir erdemse, eğer 8UAptallar icin8230;8221; serisi kitaplarında bulabiliyorsanız, o zaman tahmin edin: Bu sıkıcıdır, dikkat cekici değildir. Birşeyi cekici kılmanın bir kısmı da onu ilk ve en iyi yapmaktır. Roger Bannister dikkat cekiciydi. Arkasından gelen adam, yani Bannister8217;in rekorunu kıran adam değildi. Sadece daha hızlıydı8230; ama bu fark etmez.
Gorunduğu gibi gercekten korkutucu değil. Eğer cizginin dışına cıkmaya cesaret edersek tum korkunc sonuclar yoluyla kitleleri tehdit ederek kitleleri (bizi) cizgide tutuyorlar. Ama kitlesel işten cıkarmalarda kimler işlerini kaybeder? Kim iş bulmada sorun yaşar? Dikkat cekici azınlık değil, hic şuphesiz.
Eğer bunu bir T-şorte koysaydınız, insanlar onu giyer miydi? İnsanların umursamadıkları birşeyde dikkat cekici olmak faydalı değildir. Tum insanlar değil sadece birkacı sizi onemser. Cılgınca sizin ne yaptığınıza odaklanmış birkac insan, şoyle-boyle ilgiliymiş gibi gorunen binlerce insandan kat be kat daha iyidir, doğru değil mi?
Moda olan şey kısa zamanda moda dışı olur. Belli bir sure dikkat cekiciyken, şayet yeniden yatırım yapmaz ve birşeyler icat etmezseniz, uzun bir sure dikkat cekici olmazsınız. Şan ve şohretinize dayanmak yerine, cok kısa bir surede tekrar dikkat cekici olmaya adamalısınız kendinizi.
8UFakat dur bir dakika!8221; dediğinizi duyar gibi oluyorum. 8UUstlerim bana izin vermez. Harika şeyler yapmak istiyorum, fakat bana izin vermez.8221;

Bu, tabiiki, sacma. Ustleriniz size izin vermeyecektir cunku sizin gercekte talep ettiğiniz:8221;Aptal ve komik birşey yapabilir miyim? Şayet o işe yaramazsa, tum sucu yuklenir misiniz? Ama işe yararsa da, tum takdiri ben alabilir miyim?8221; Boyle bir oneriye acaba siz ne derdiniz?

Diğer şık ise urkutucu gozukuyor, ancak ben oyle olmadığını duşunuyorum. Diğer şık sadece dikkat cekici olmaktır. Dikkat cekici olabilmek icin tum gayretinizi sarf edin. Belki buyuk bir şeyde değil, ancak kucuk bir şeyde. Biraz otoritenizi sağladığınız bir alan bulun ve bununla calışın. Başarılı olduktan sonra, gelecek sefer icin daha fazla rahat edilecek yeriniz olduğunu keşfedeceksiniz. Peki ya başarısız olursanız? Endişe etmeyin. Bağlı bulunduğunuz organizasyon, cok sık başarısız olunacağı anl***** gelse bile, calışanların zoru başarmak icin gayret gostermede istekli olmalarını gizli de olsa ister.

Peki ne zaman? Ne zaman dikkat cekici olmaya başlamalısınız? Şu nasıl: eğer başlamazsanız, sahiden ciddi değilsiniz. Yarın gece yarısı gibi ya da hic takmayın. Kusursuz o anı bekleyerek oturmada fazla beceriklisiniz. Hadi gidin ve başlayın.