Xenforo 2 nasıl kurulur ? How to install Xenforo 2
Bildiğiniz gibi xenforo 2 artık resmen beta olarak da olsa tum lisanslı kullanıcıların kullanımına sunulmuştur.
Bilinen kurulumdan bir farklı acıkcası ben goremedim ancak yine de amator kullanıcılar icin bu kurulumu yapacak ve resimli olarak sizlere anlatacağım...

Xenforo 2 nasıl kurulur ?
Adım 1;
Sunucunuz xenforo 2 gereksinimlerini karşılıyor mu bunu oğrenmeliyiz. Bunun icin şu konuya giderek bu test işlemini yapabilirsiniz :XenForo 2 - XenForo 2.0 sistem gereksinimleri test scripti -TURKCE
Adım 2;
Yeni bir veri tabanı oluşturulur. Bu veri tabanın adı ve yetkili kullanıcı adı,şifresi bir tarafa kayıt edilir.
Adım 3;
Xenforo dosyaları alan adınızın (domanin) FTP atılır. Dosyaları kuracağınız dizine atmanız gereklidir.
Ornek : siten.com yada siten.com/forum gibi

Adım 4;
FTP yuklemi işlemi bittikten sonra alan adınız domain tarayıcınızda calıştırın. Direk olarak install adımana gececektir.
Ve şoyle bir bilgi verecektir sizlere
Your server meets all of XenForo requirements and you're now ready to begin installation. Genişletmek icin tıkla ... Yani sunucunuzu xenforo 2'nin calışabilecek şartları sağladığını soylemektedir.

Adım 5;
Yukarıdaki adımda Begin installation butonu ile kuruluma başlıyoruz

Adım 6;
Sizden istenen bilgileri verin
Veri tabanı kullanıcı adı:
Veri tabanı kullanıcı şifresi:
Veri tabanı adı
Ve Save config butonu ile devam edin

Adım 7;
Boyle bir ekran ile karşılaşacaksınız.
Anlamı belirtilen dizine otomatik olarak bir config.php dosyasının oluşturulacağının bilgisini vermektedir.
Continue butonu ile devam edin.

Adım 8;
Şoyle bir ekran gelecek

Anlamı : Yapılandırmanız doğrulanmıştır. Yuklemeye şimdi başlamak icin hazırsınız.
Begin installation butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.

Adım 9;
Kurulum artık başlamıştır.

Adım 10 ;
Şimdiki adım ise forumda Super admin olacak olan kişi icin forum kullanıcı adı,şifresi ve e-posta adresi girmektir.
Bu alana gireceğiniz kullanıcı forumda her turlu yetkiye sahip bir kullanıcı olacaktır.

Adım 11 ;
Forum adım gibi bilgiler icerimektedir. Bu bilgilerin doğruluğunu kontrol edin ve devam edin..

Adım 12;
Ve kurulumun sonu admincp erişimi ve forum.