'Bir musibet, bin nasihatten iyidir'' mantığı ile tecrube edindiğim bazı maddeleri faydalı olur amacıyla paylaşmak istedim. Hemen hemen hepsini madde madde yaşadım diyebilirim.

Başarılı bir projeye sahip olmak icin gerekli unsurlardan sadece bazıları.

1- Farklı, carpıcı bir alan adı secin ve asla alan adınızı değiştirmeyin. (Ornek; Zagor.Org Amerikalı bir cizgi film kahramanı) bu mantıkta hareket edin.
2- Asla sunucu host değişikliği yapmayın, bu durum veri kaybına yol acıp web sitenızın zarar gormesıne neden olabılır ve orta ve buyuk caplı sıteler ıcın rısk temsıl eder. (Her aldıgınız yedek sorunsuz gerı yuklenır diye birsey yok.)
3- Google search console yi asla terk etmeyin! duzenli olarak hergun sitenizin durumunu kontrol edin.
4- Yeni bir sitede asla reklam yayınlayıp kullanıcıları boğmayın. (yayınlasanızda size maddi bir getirisi olmayacak zaten)
5- İceriklerinizi ziyaretcilere gizlemeyin, sundugunuz icerik ile onlarda sitenizde durma hatta uye olma hissiyatı doğurmaya calısın.
6- Sade gozu yormayan bir tasarım secmeye calısın, fosforlu, koyu tonlardan karısık renklerden uzak kalın.
7- İceriklerinizi kullanıcıya ulastırmak ıcın sacma ve yersiz sartlandırmalardan uzak durun. (dosya ındırmek ıcın begen, konuya cevap yaz, v.s)
8- Sitemap dosyanızı ayrıca takıp edın, bu dosyanın aynı zamanda google ye sıtenız hakkında yol gosteren bir unsur oldugunu sakın unutmayın.
9- Mutlaka responsive yani mobil uyumlu bir tasarım tema secin, insanlar sosyal medya ya değil akıllı cıhazlara kaydı.
10- Projeniz hakkında gunlerce hatta haftalarca analiz yapın, bakın, ınceleyın, gorun, arastırın.
11- Mutlaka doğru zamanda ve doğru alanda bir reklam butcesı olusturun ayırın ve reklam verın.
12- Kaliteli icerikten ziyade kullanıcılara işe yarayan farklı ıcerık sunmaya calısın.
13- Sitenizde ki kodlama yazılım hatalarına dıkkat edın varsa bunları ortadan kaldırın.
14- Mutlaka ic seo calısması yaparak iceriklerinizde bol bol dahili (site ici) bağlantılar verin.
15- Kopya projeden uzak durun. Kebabcının yanına kebabcı değil tatlıcı acın.

Anlatım tarafıma ait'tir.
Aklıma gelenler bunlar, sizinde aklınızda olanları faydalı olması acısından konuya yazabılırsınız.

Ayrıca Şu 4 unsuruda goz ardı etmemekte fayda var.

1- kullanıcı siteyi nereden ve nasıl buldu ulastı ?
2- kullanıcı siteye neden geldi ?
3- kullanıcı sitede ne kadar durdu ?
4- kullanıcı siteyi neden terk etti ?