21. Sitenizin Tum Cihazlarda Duzgun Gozukmesini Sağlamalısınız
Sitenizin tum cihazlarda doğru şekilde goruntulenebilir olması gerekmektedir. Bunun icin sitenizde mobil optimize calışmalarını en iyi şekilde gercekleştirmiş olmalısınız. Sitenizi Google’ın mobil uyumluluk araclarında test etme yoluna gitmelisiniz.
22. Google Gorsellerden Trafik Elde Etmelisiniz
Google gorseller uzerinden cok ciddi miktarda trafik elde edebilirsiniz. Bu durum ozellikle e-ticaret siteleri icin oldukca onemlidir. Cunku insanlar bir şeyler ararken aynı zamanda onun gorsellerine goz atmak istemektedirler.
Google doğrudan urun gorsellerini anlayabilme konusunda henuz cok yetenekli değildir. Bu nedenle onu yonlendirmenin yollarını bulmalısınız. Bunun icin gorsellerin alt metin ve başlık kısımlarını kullanmaya calışmalısınız.
Sitenizde yer alan tum gorsellerin optimize edilmiş olduğundan emin olmalısınız. Yuklenmesi icin kullanıcıları bekleten gorsellerden olabildiğince uzak durmalısınız. Bunlar sitenize hicbir değer katmazlar. Aksine sitenizin kullanılabilirliğini olumsuz yonde etkilemektedirler.
23. Kısa URL’ler Kullanmalısınız
Eğer kullandığınız icerik yonetim sistemi izin verirse icerikler icin kısa ve acıklayıcı URL’ler kullanmalısınız. Bunun sebebi onların oldukca iyi gozukmesi, anahtar kelimelerle değer katması ve link elde acısından avantajlı olmalarıdır.
24. Tekrarlanan İceriklerin Az Olmasını Sağlamalısınız
Tekrarlanan icerikler her sayfada olan ve sitenin genelinde kullanılan elementlerdir. Ozellikle e-ticaret sitelerinde bunlar yaygın bir bicimde kullanılmaktadır. Urun stok bilgisi, urun tedarik bilgisi gibi alanlar bu tur elementleri tanımlamak icin verilebilecek ideal orneklerdir.
Google’ın bu konuda tavrı oldukca nettir. Bir sayfanın tamamında en az %10 oranında ozgun icerik yer almalıdır. Bu oranda ozgun iceriğe sahip olmamanız durumunda siteniz Panda guncellemesi tarafından kolay bir bicimde avlanacaktır.
25. Yerel Trafik İcin Adres Bilgisini Kullanmalısınız
Sitenizin adres bilgisi kolayca erişilebilir olmalıdır. Bu tum siteler icin gecerli bir durumdur. Yerel trafiğe ihtiyac duyuyorsanız adres bilgisi sizin icin ekstra onemli olacaktır. Bu nedenle adres bilgisine ve telefon numarasına her sayfanın en alt kısmında yer vermeye calışmalısınız. Boylece Google’ın sizi cok daha kolay bir bicimde tespit etmesini sağlayabilirsiniz.
26. Marka Olabilecek Alan Adları Secmelisiniz
Anahtar kelimelerin alan adında kullanılması oldukca guzel ve faydalı bir şeydir. Ancak bunda aşırıya kacmak istenen bir şey değildir. Site ici optimize calışmalarının etkisini gormek istiyorsanız markalaşmış bir alan adını kullanmaya calışmalısınız.
Orneğin bu yazının başlığını alan adı yapmak istediğiniz zaman
uygulanabilirseoonerleri.com gibi bir şey ortaya cıkar. Bu son derece gereksizdir. Cunku kimse bu tur bir isme sahip siteye giriş yapmak istemeyecektir. Bunun yerine seoonerileri.com gibi bir adresi tercih etmeniz cok daha doğru olacaktır.
27. Sitenizin Hızını İyileştirmelisiniz
Sayfanın yuklenme suresi oldukca onemli bir sıralama faktorudur. Tamamen eşit şartlarda hızlı acılan bir sayfa hızlı acılmayan bir sayfayı kolayca geride bırakabilecek ve arama motoru sayfasında daha ust sıralarda yer alabilecektir.
Site hızını optimize etmek istiyorsanız Google’ın onerilerinden faydalanabilirsiniz. Google PageSpeed Insights aracını kullanarak sitenizin hız durumunu kontrol edebilirsiniz. Daha sonra Google’ın size sunmuş olduğu ceşitli onerilerden yararlanarak site hızını iyileştirebilirsiniz.
28. Onbellek Eklentisi Kullanmalısınız
Site hızını iyileştirmek istiyorsanız mutlaka bir onbellek eklentisi kullanma yoluna gitmelisiniz. Onbellek eklentisi olmadığı surece sitenizin cok yavaş olduğunu ilk bakışta dahi fark edebilirsiniz. WP Rocket gibi bir onbellek eklentisi sitenizi hızlandırarak onun rekabete hazır hale gelmesini sağlayacaktır.
29. AMP Kurulumu Gercekleştirmelisiniz
Hızlandırılmış mobil sayfalar standart sayfaların kırpılmış hali gibidir. Google bunları on plana cıkartmaktadır cunku AMP etiketli sayfalar diğer sayfalara gore cok daha iyi kullanıcı deneyimi sunmaktadır. WordPress kullanıyorsanız sitenizi AMP ile uyumlu hale getirmek icin ucretsiz eklentilerden yararlanabilirsiniz.
AMP konusunda tecrube sahibi değilseniz kesinlikle kurmanızı onermem.
30. Yapılandırılmış Verileri Kullanmalısınız
Organik aramaların eskisinden cok daha rekabetci bir ortamda olduğu doğrudur. Burada doğru adımlar atıp arama sorguları sonrasında ortaya cıkan potansiyel tıklamaları yakalamanız gerekmektedir. Yapılandırılmış veriler size bu konuda yardımcı olabilecektir. Sitenizde yapılandırılmış veriler kullanarak arama motorunda on plana cıkabilirsiniz.
31. Tıklama Oranı Duşuk Anahtar Kelimeleri Bulmalısınız
Arama analizi raporu Google Search Console aracında sıkca kullanılan bir rapordur. Burada ceşitli hızlı kazanımlar bulmanız mumkundur. Sıralamalarına rağmen duşuk tıklama alan sonucları gozden gecirerek başlık ve meta acıklamalarında ceşitli duzenlemeler yaparak onları tıklanma oranını iyileştirmeyi duşunmelisiniz.
32. Duzenli Olarak İcerikleri Yenilemelisiniz
Eski icerikleri yenilemek iceriğin her zaman yeni kalmasını sağlayacaktır. Boylece bu icerikler arama sonuclarında daha sık gozukme şansını elde edeceklerdir. Eski icerikleri surekli yeni bilgilerle guncel tutmak trafik miktarınızda onemli artışların olmasını sağlayabilecektir.
Link Oluşturma
SEO soz konusu olduğu zaman link oluşturma en cok vakit harcayacağınız alan anlamına gelmektedir. SEO sıralama faktorlerini incelediğiniz zaman linklerin cok onemli bir noktada olduğunu gorebilirsiniz. Bu nedenle, sıralamada iyi yerde olmak istiyorsanız link oluşturmanız gerekmektedir.
33. Bozuk Linkleri Duzeltmelisiniz
Eliniz altında Ahrefs varsa bunu kolayca yapabilirsiniz. Ahrefs’in Site Explorer aracını acarak link inceleme menusunu kullanmalısınız. Site Explorer > Alan Adı > Pages > Best by Links > “404 not found” Filtresi yolunu takip ettiğiniz zaman sitenizde bozuk olan linkleri kolayca tespit edebilir ve onları duzeltebilirsiniz.
34. Rakiplerinizin Bozuk Linklerini Ele Gecirmelisiniz
Rakiplerinizin linklerini ele gecirmek biraz garip gelebilir ancak bu son derece işe yarar bir yontemdir. Rakibinizin bozuk linklerini bulmalısınız. Onlara kendi kaynaklarınızdan bir alternatif sunmalısınız.
Ahrefs sayesinde bunu kolayca yapabilirsiniz. Site Explorer > Rakibinizin Alan Adı > Explore > Backlinks > Broken yolunu takip etmeniz yeterlidir.
35. Trafik Getiren Linklere Odaklanmalısınız
Sitenize alabileceğiniz en iyi linkler trafik getirenlerdir. Sitenize trafik getiren tum linkler sizin icin değerlidir. Bu tur linkler Google guncellemelerine karşı guvende olmanızı sağlayacaktır. Bunun icin geniş kapsamlı araştırma yapmanız gerekmektedir ve elinizin altında Ahrefs aracının olması gerekmektedir.
Ahrefs aracında Site Explorer > İncelenmek İstenen URL > Overview kısmına giderek hedef
URL’yi kapsamlı bir bicimde inceleyebilirsiniz. Burada Domain Rating, URL Rating ve Ahrefs Rank gibi değerler goreceksiniz. Bu değerlerin yuksek olması demek link almak icin ideal kaynağı bulmuş olmanız demektir.
36. Link Kalitesini Değerlendirmelisiniz
Her ne kadar dofollow niteliğine sahip olan linkler siteniz icin cok daha iyi olsa bile genel olarak nofollow linklerin de sitenize katkı sağlayabileceğini unutmamalısınız. Link profilinizin her iki turde de linklerin olması gerekmektedir. Aldığınız linklerin kalitesine dikkat etmeniz yeterli olacaktır.
37. Capa Metinli Link Elde Etmelisiniz
Arama sıralamalarını en cok etkileyen linkler capa metinli olanlardır. Bir anahtar kelimeyle verilmiş olan linklerin etkisi oldukca buyuktur. Sahip olduğunuz linklerin yaklaşık 3’te 1’i capa metni icerecek şekilde olmalıdır. Bunun yukarısına cıkmanız durumunda Google Penguin guncellemesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
38. Zararlı Linklerden Kurtulmalısınız
SEO calışmalarından yeterli faydayı almak istiyorsanız mutlaka zararlı linklerden kurtulmaya calışmalısınız. Bu linkler hicbir işe yaramazlar. Bu nedenle link profilinizi kalitesiz linkler acısından gozden gecirmeniz gerekmektedir.
Ahrefs’te link profilinizi incelemeniz durumunda hangi linklerin kalitesiz olduğunu kolayca oğrenebilirsiniz. Site Explorer > Alan Adı > Backlink Profile > Backlinks alanında tum linklerinizi gorebilir ve onları dışarı aktarabilirsiniz. Burada duşuk kaliteli gozuken tum linklerle bağınızı kesmelisiniz.
39. Rakiplerinizin Linklerini Kontrol Etmelisiniz
Bir site sizinle rekabet halindeyse ondan link almaya calışmanız cok daha doğru olacaktır. Ahrefs’in Site Explorer aracı bu konuda size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Site Explorer > Rakibinizin Alan Adı > Backlink Profile > Backlinks kısmından rakibinizin linklerini gorebilir ve inceleyebilirsiniz.
Dilerseniz rakibinizin yeni linklerini takip edebilmek icin alarm kurabilirsiniz. Alerts > Backlinks > Add Alert > Set Frequency > Daily/Weekly/Monthly kısmından kolayca alarm oluşturabilirsiniz. Boylece rakibiniz yeni link elde ettiği zaman bunu hızlı bir şekilde fark edebilirsiniz.
40. Rakiplerinize Link Veren Siteleri Bulmalısınız
Belirli siteler neredeyse tum rakiplerinize link veriyorsa onları incelemeli ve link fırsatlarını gozden gecirmelisiniz. Ahrefs’in Link Intersect aracı size bu konuda yardımcı olacaktır. Tools > Link Intersect > Rakiplerinizin Alan Adları > Show Link Opportunities kısmından yeni link fırsatları bulmaya calışabilirsiniz.
Uygulanması Gereken SEO Önerileri - 3
Google Optimizasyon0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Uygulanması Gereken SEO Önerileri - 3