Android’den iPhone'a, iPhone'dan Android’e geciş yaptınız ya da işletim sistemi değiştirmedne yeni bir telefona gectiniz diyelim. Boyle bir durumda ureticiler, kendi ekosistemleri icin transfer uygulamaları sunuyorlar. Ancak bu secenekler, fazlasıyla sınırlı olduğu icin istemediğiniz veriler de yeni cihaza gecebiliyor. Bu nedenle yeni cihazınızda temiz bir başlangıc yapmanız zorlaşıyor.
PhoneTrans, temel anlamda bu geciş işlemini kolaylaştıran bir uygulama olarak karşımıza cıkıyor. Cunku tum veri ve bilgileri aktarabildiği gibi, sadece sizin icin onemli olanları secip aktarma şansı sunuyor. Ayrıca iki telefon ya da tablet icindeki bilgileri, yeni ya da eski bir telefonda birleştirebiliyor. Bu veriler arasında kaybolmasını istemediğiniz WhatsApp mesajları bile dahil. Tum bu aktarım, son derece basit arayuz sayesinde daha hızlı ve kolay gercekleşiyor.

[h=2]PhoneTrans ile telefondan telefona veri aktarımı nasıl yapılır?[/h] Adım #1: Buradan PhoneTrans uygulamasını Windows yada MacOS cihazınıza indirin, Adım #2: PhoneTrans’ı acın, soldaki menuden Phone to Phone seceneğine tıklayın, Adım #3: Acılan pencereden Quick Transfer seceneğine tıklayın, Bu ekranda gorduğunuz diğer işlemlere birazdan değineceğiz. Adım #4: Start Transfer butonuna tıklayın, Adım #5: Eski ve geciş yapacağınız telefonu USB ile bilgisayarınıza bağlayın, Cihazları bağladığınızda uygula arayuzunde iki telefonu da goreceksiniz. Adım #6: İki telefon arasında cıkan Transfer butonuna tıklayın, Adım #7: Acılan ekranda hangi bilgileri aktarmak istediğiniz sorulacak Burada Rehber, Takvim, Fotoğraflar, Muzik, Video, Kitaplar vb secenekleri isteğinize gore belirleyebilirsiniz. Adım #8: Altta Transfer Now butonuna tıklayın, Verilerinizin toplam boyutuna gore değişen sure ile transfer işlemi tamamlanacak. Yukarıdaki işlemleri PhoneTrans’ın sahip olduğu becerilerden sadece transfer uzerineydi. Ancak uygulama icerisinde telefon yedekleme, geri yukleme ve uygulama transfer etme gibi secenekler de mevcut. Transfer edeceğiniz uygulamaları ya da diğer verilerin tumunu diğer secenekler arasından belirleyebiliyorsunuz.

[h=2]PhoneTrans kullanıcılara başka neler sunuyor?[/h] Capraz platform desteği ile veri transferi Android’den Android’e Android’den iOS’a iOS’tan Android’e iOS’tan iOS’a Ceşitli veri ve dosya uzantılarını destekleme Tek tıkla tum verileri ya da detaylı veri transferi iPhone’dan alınacak veriler soz konusu olduğunda uygulamalar ozel verilerin transferleri Android ve iPhone arası WhatsApp veri transferi PhoneTrans uygulaması hakkında daha fazla bilgi almak icin resmi intenet sitesine goz atabilir, uygulamayı indirip tum transfer işlemlerinizi yapabilirsiniz. Goruş, oneri ve yorumlarınızı bekliyoruz.