KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan ilcesinde Behzat U.'nun şiddet uyguladığı eşek, İzmir'e goturulmek uzere Ahbap Derneği yetkililerine teslim edildi. 10 yaşındaki Ecrin Yiğit'in, 'Şanslı' ismini verdiği bir gunluğune kendisine emanet edilen eşek, bundan sonra İzmir'de Şule Cakır'ın ciftliğinde kalacak.
Elbistan ilcesi Horhor Mahallesi'nde Behzat U.'nun bir gozu gormeyen eşeğe işkence yaptığı goruntulerin medyada yer almasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Gurbuz'un talimatıyla hayvan, mahalleden alındı. Eşek, kamyonla tedavisi icin şehir merkezine goturuldu.

Ahbap Derneği Başkanı sanatcı Haluk Levent, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gurbuz'u arayarak eşeği İzmir'de Sibel Cakır'ın ciftliğine gondermek istediklerini soyledi. Başkan Gurbuz, eşeği tedavisinin ardından gonderebileceklerini belirtti.İşkence goruntulerini izleyen Ecrin Yiğit, Elbistan Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şule Karagenc'e ulaşarak eşeğe bakmak istediğini soyledi. Ailenin de onay vermesiyle eşek, bir gunluğune Ecrin ve ailesine teslim edildi. ?İSMİNİ 'ŞANSLI' KOYDUEvinde kopek ve kedi de besleyen kucuk Ecrin, bir gozu gormeyen eşeği de cok sevdi. Ecrin Yiğit, yem verdiği eşeğe 'Şanslı' ismini verdi. Gorduğu eziyetten sonra yaşadıklarından dolayı eşeğin cok şanslı olduğunu belirten Ecrin, "Hem bana geldi hem de İzmir'de daha iyi şartlarda yaşayacağı ciftliğe gidecek. Onu cok sevdim. Gideceği icin uzuluyorum ama Şanslı adına da orada daha iyi bakılacağı icin seviniyorum" dedi.İZMİR'E YOLA CIKTIAhbap Derneği'nin yetkilileri bugun Elbistan'a gelerek Yiğit ailesinden eşeği teslim aldı. Ahbap uyeleri, Ecrin ve ailesine eşeğe baktıkları icin teşekkur ederken, Şanslı'nın bundan sonra ciftlikte daha iyi şartlarda yaşayacağını belirtti.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Omer KOC