Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), pandemi doneminde uzaktan eğitime katkıda bulunmak amacıyla il genelinde belirlenen ihtiyaclı oğrencilere toplam 123 adet tablet hediye etti.
Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ETSO ve ETSO Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı'nın katkılarıyla alınan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uyumlu 123 adet tablet, İl Milli Eğitim Mudurluğu yetkilileriyle belirlenen ihtiyaclı oğrencilere dağıtıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren ETSO Yonetim Kurulu Başkanı Lutfu Yucelik, yaklaşık 1 yıldan bu yana dunyada etkili olan pandemi sebebiyle bu yılki eğitim yardımlarının uzaktan eğitime destek vermek amacıyla tablet olarak yapıldığını soyledi.
Okullarda yuz yuze eğitime gecilememesi nedeniyle uzaktan eğitimin buyuk onem kazandığını vurgulayan Başkan Yucelik şunları soyledi; "Hediye ettiğimiz bu tabletlerle, uzaktan eğitim icin gerekli ekipmanı bulunmayan oğrencilerimizin dezavantajlarının giderilmesine ve bu yondeki ihtiyaclarının karşılanmasına katkıda bulunmak istedik. Amacımız; tableti olmadığından derslerini takip edemeyen, arkadaşlarından geri kalan oğrencilerimize destek olmak. Yeni nesillerin bilgiye daha kolay ulaşmasını sağlayacak, onların eğitimlerine katkıda bulunacak bu ve benzeri destekleri imkanlarımız nispetinde gelecekte de surdureceğiz. Temennimiz; pandeminin bir an once sona ermesi ve yuz yuze eğitimin en kısa surede başlamasıdır. " - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı