Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, "EBA portalını kullanım ve canlı derslere katılım konusunda cihaz ve internete erişim sıkıntısı yaşayan cocuklarımız icin yerel yonetimler, ozel sektor kuruluşları, sivil inisiyatifler tarafından sağlanan desteklere ilave olarak tedarik ettiğimiz ve dağıtımını surdurduğumuz 500 bin adet tablet bilgisayarın tamamını, resmi veriler doğrultusunda oluşturulan oncelik sırasına gore Ocak ayı sonuna kadar oğrencilerimize ulaştırmış olacağız" dedi.
Uzaktan eğitim surecinde internet ve cihaz ihtiyacı olan oğrencilere ulaştırılmak uzere sosyal sorumluluk kapsamındaki desteklere ilave olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sureci devam ediyor. Tablet bilgisayarlar kontrol aşamalarının ardından hızla sevkiyat aşamasına alınıyor ve illere ulaştırılıyor. 50 bin 500 adet tablet daha 15 Aralık Salı gunu dağıtım icin 15 ile doğru yola cıktı. İl mudurlukleri bu tabletleri 17 Aralık Perşembe gunu oğrencilere dağıtmak uzere teslim aldı.

Bu gonderimde, Adıyaman'a 2 bin 300, Batman'a 2 bin 600, Diyarbakır'a 3 bin, Gaziantep'e 3 bin, Hakkari'ye 850, İstanbul'a 5 bin, Kayseri'ye 2 bin, Kilis'e 500, Kocaeli'ye 8 bin, Mardin'e 3 bin, Ankara'ya 1350, Siirt'e 1000, Şanlıurfa'ya 10 bin 700, Şırnak'a 2 bin 600 ve Van'a 4 bin 600 adet tablet bilgisayar ulaştırıldı. Tabletlerin son olarak ulaştığı illerin Milli Eğitim Mudurleri ile video konferans yoluyla toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, dağıtım surecleri hakkında bilgi aldı. İl mudurleri, tablet bilgisayarların planlanan dağıtım stratejisi cercevesinde ilce mudurlukleri ve okul yonetimleri tarafından en kısa surede oğrencilere ulaştırılacağı bilgisini Bakan Selcuk'a verdi.
Bakan Selcuk, illerde uzaktan eğitim surecinde yurutulen diğer calışmalar konusunda da il mudurlerinden bilgiler alırken, il yoneticileri de, EBA destek noktalarının aktif olarak desteğe devam ettiği ve EBA TV'ye erişim icin televizyon ihtiyacı tespit edilen ailelerin ihtiyaclarının karşılandığı bilgisini verdi.
Tabletlerin, oğrencilere 4.5G GSM sim kartlı olarak teslim edileceği bilgisini de paylaşan Bakan Selcuk, şunları aktardı:
"EBA portalını kullanım ve canlı derslere katılım konusunda cihaz ve internete erişim sıkıntısı yaşayan cocuklarımız icin yerel yonetimler, ozel sektor kuruluşları, sivil inisiyatifler tarafından sağlanan desteklere ilave olarak tedarik ettiğimiz ve dağıtımını surdurduğumuz 500 bin adet tablet bilgisayarın tamamını, resmi veriler doğrultusunda oluşturulan oncelik sırasına gore Ocak ayı sonuna kadar oğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Teslim edilen tabletlerin icinde, oğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları icin ihtiyac duyacakları aylık 25 GB'a kadar kotalı internet paketi de yer alacak. Elbette, dağıtımlar bununla sınır kalmıyor ve kalmayacak. Yerel yonetimlerimizin, ozel sektor kuruluşlarımızın, sivil inisiyatiflerimizin surece buyuk destekleri var ve devam ediyor. Onumuzdeki gunlerde onlarla da ayrıca bir araya gelerek teşekkurlerimizi paylaşacağız. Ote yandan, TRT EBA Televizyonu merkezli olarak yuruttuğumuz uzaktan eğitim surecimiz, aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tablet bilgisayar desteğinin yanı sıra, sayıları 14 bin 500'e ulaşan EBA destek noktaları da oğrencilerimizin hizmetinde. Uzaktan eğitimin tum gucluklerine karşın bu donemde her bir cocuğumuza ulaşmak icin merkezde ve taşrada gorevli tum meslektaşlarımla birlikte elimizden gelen gayreti gosterdiğimizin bilinmesini isterim."
Bu kapsamda Bakan Selcuk, aile veya oğrencilerin tablet bilgisayar talebi icin herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını; ailelerin gelir durumu, okul cağındaki kardeş sayısı, ozel eğitim gereksinimi, oğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmi veriler uzerinden Bakanlıkca hazırlanan dağıtım stratejisi cercevesinde dağıtımların gercekleştirileceğini de belirtti.
Bir sonraki dağıtım ise, 21 Aralık haftasında yapılacak.
(Yunus Ozkan/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı