Engelsiz montaj atolyesi, istihdam ve yetenek geliştirmede engelleri ortadan kaldırıyor.
Son donemde sosyal projeler ile adından soz ettiren Gemlik Belediyesi, dezavantajlı fertleri topluma kazandırarak iş sahibi olmalarını sağlayacak yeni ve onemli bir projeyi hayata geciriyor. Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu bunyesinde kurulan Engelsiz Montaj Atolyesi ile bedensel ya da zihni engele sahip yurttaşlar yeteneklerine gore ustlenecekleri işlerle hem sosyal hayata katılacak hem de gelir elde edecekler.
Bir bucuk yıllık sure icinde kreş, yaşlı konukevi, Halk Market, Engelsiz Taksi ile sosyal yardım calışmalarını başarıyla surduren Gemlik Belediyesi, Engelsiz Montaj Atolyesi ile istihdamda engelleri kaldıracak. Engelli bireyler montaj atolyesinde meslek sahibi olurken gelir elde edecekler. Yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalayacak bireyler, Gemlik'teki işletmelerin ihtiyac duydukları montaj calışmalarını tamamlayarak ilce ekonomisine de katkı sağlayacaklar.
Sosyal belediyeciliğe yeni bir soluk getirmek istediklerini soyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ihtiyac sahiplerinden yaşlılara, cocuklardan engellilere tum gruplara yonelik onemli calışmalar gercekleştirdiklerini soyledi. Başkan Sertaslan şoyle konuştu: "Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu'muz, ardı ardına hizmete başlayan projeleri ile beğeni topluyor. Bu gun ilcemizde yuzlerce ailenin yararlandığı Halk Market, kreş, yaşlı konukevinin yanı sıra engelsiz taksiden sonra dezavantajlı gruplara yonelik yeni bir calışmayı faaliyete geciriyoruz. Ulkemizde başarılı ornekleri olan Engelsiz Montaj Atolyesi'nde, engelli hemşerilerimiz bolgemizde faaliyet gosteren işletmelere yardımcı olarak ceşitli işlerde istihdam edilecekler. Boylece meslek sahibi olurken sosyal hayatta da yer alacaklar." - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı