Diyarbakır'daki evlat nobetine katılarak evladına kavuşan baba Fahrettin Akkuş ve Mehmet Yalcın, dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı onunde evlat nobetini surduren aileleri ziyaret etti.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi, 472'inci gununde devam ediyor.
Baba Akkuş ve Yalcın, aileleri ziyaret ederek desteklerini iletti, mucadeleye hep birlikte devam edeceklerini dile getirdi.
Akkuş, gazetecilere yaptığı acıklamada, bir yıl 4 gun oturma eyleminde yer aldığını, sonunda evladına kavuştuğunu soyledi.
Eylem yapan aileleri evlatlarına kavuşuncaya kadar destekleyeceğini anlatan Akkuş, şunları belirtti:
Buradan sesleniyorum, herkes cocuğuna sahip cıksın. Cocukları orgutlere kaptırmayın. 5 sene ağladım. Allah kimsenin başına getirmesin. HDP olmadığı zaman PKK olmaz. Hicbir zaman PKK merkeze gelmez, cocukları almaz. HDP alıyor, goturuyor. PKK'ya teslim ediyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Benim başıma geldi, 5 sene yureğimi yaktılar. Aileleri desteğe geldim sonuna kadar da mucadele edeceğim. PKK gibi orgutlere meydanı boş bırakmayacağım. Sonuna kadar da mucadele edeceğim. İnşallah onlar da tez zamanda cocuklarına kavuşur. Ben nasıl sevindiysem inşallah onlar da sevinir."
Yalcın ise cocuklarına kavuştukları icin evlerinde oturmayacaklarını, eyleme destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
"Varlığımızla onları biraz umutlandırmak istedik" diyen Yalcın, diğer cocuklara da teslim olmaları cağrısında bulundu.
"Bizim cocuklar geldi. Şu an bizim yanımızdalar, sıcak yuvalarındalar. Diğer genclere de sesleniyorum. Ananızı, babanızı uzmeyin, artık yeter. Gelin teslim olun. Devletimiz merhametlidir. Devletimiz sahip cıkar. Annenizin, babanızın yanına gelin, onlar da mutlu olsunlar." sozlerine yer veren Yalcın, gozyaşlarının sevince donuşmesini istediklerini aktardı.
Yalcın, evladına kavuştuktan sonra yaşadıklarıyla ilgili soruya, "Farklı bir şey. Bazen gece kalkıyorum, gG-ercek midir, değil midir diye yatağına bakıyorum. O 6 yıl bizi psikolojik olarak oyle bir yıktı ki onu yalnız bırakmak istemiyorum. Boyle bir yıkıntı ve acı. Rabb'im evlat acısını kimseye yaşatmasın. Butun evlatları da anne babalarına kavuştursun."
Evlat nobetine devam eden babalardan Hacı Guger de cocuğuna kavuşan ailelerin mutluluğunun kendi mutlulukları olduğunu anlattı.
Guger, "Sonunda olum dahi olsa biz burada kalacağız. Evlatlarımızı HDP'den isteyeceğiz. HDP bir numaralı Kandil'dir. HDP olmazsa PKK olmaz, Kandil olmaz. Bu mucadeleye kardeşce, birlik, beraberlik icerisinde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Eyleme devam eden annelerden Turkan Mutlu da kendilerine desteğe geldikleri icin babalara teşekkur ederek, en kısa zamanda evladına kavuşmak istediğini dile getirdi.
Mutlu, 7 yıldır evlat acısı cektiğini belirterek,"HDP boyle hanceri ciğerime soktu, ciğerimi bedenimden cıkardı, goturdu." dedi.
HDP'nin Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir'in Mecliste yaptığı konuşmada, "O annelerin acısının ustunden siyaset yapıyorsunuz" ifadesine tepki gosteren Mutlu, "Devlet acımın ustunden siyaset yapmıyor. Devlet kızımın eline kalem verdi. Cocuğumun uzerinden siyaset yapıyorsun. Kızımın elinden kalemi aldın silah verdin." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hasan Namlı