GAZİANTEP'te, koronavirus şuphesi ile test yaptıran Cesim O., kendisine gecmişe donuk rapor vermeyen aile hekimi Fulya Ozcelik'in uzerine, icine tukurduğu suyu doktu. Şikayet uzerine gozaltına alınan Cesim O., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, testi ise negatif cıktı.
Olay, salı gunu Onur Mahallesi'ndeki Onur Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Fabrika işcisi Cesim O., merkezde gorev yapan Aile Hekimi Fulya Ozcelik'ten kendisine gecmişe donuk rapor vermesini istedi. Bu talebi kabul etmeyen aile hekimi ile Cesim O. arasında tartışma cıktı. Tartışma sırasında doktora saldıran Cesim O., gorevliler tarafından engellendi ve sakinleşmesi icin kendisine su ikram edildi. Bu sırada tartışmasını surduren Cesim O., aniden icine tukurduğu bardaktaki suyu Fulya Ozcelik'in uzerine serpti. Neye uğradığını şaşıran Ozcelik, polisi arayarak Cesim O.'den şikayetci oldu.

'YAPMAK İSTEMEZDİM'Gozaltına alınan Cesim O., emniyetteki sorgusunda yaptığından pişman olduğunu soyledi. Gecmiş gunlerde işe gitmediğini ve bunun icin rapor talebinde bulunduğunu belirten Cesim O., "İş yerine raporum olduğunu soyledim. Bunun icin merkeze giderek aile hekimimden gecmiş tarihli rapor istedim. Doktor Hanım da bana bunun mumkun olmadığını soyledi. Bunun uzerine aramızda tartışma cıktı. Bu sırada kendimi iyi hissetmediğimi ve Covid-19 testi verdiğimi de soyledim. Israrlı talebime rağmen rapor vermeyeceğini soyleyince kendimi kaybettim ve bu sırada bana sakinleşmem icin ikram edilen bardağa tukurerek icindeki suyu, doktorun uzerine serptim. Tum bunlar olurken kendimde değildim. Yaptıklarımdan pişmanım" dedi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve test sonucunun negatif cıktığı oğrenilen Cesim O., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Şiddet mağduru aile hekimi Fulya Ozcelik ise psikolojisinin bozulduğu gerekcesiyle bir hafta rapor alarak evine gitti.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mustafa KANLI