Antalya'da yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle hastanede tedavi goren kayınvalidesini boğmaya calıştığı ileri surulen sanığın yargılanmasına başlandı.
Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan B, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tanıklar ve taraf avukatı salonda hazır bulundu.
Soz verilen sanık Hasan B, 15 yıldır kayınvalidesine baktığını, onu oldurmek gibi bir niyetinin olamayacağını savundu.
Kayınvalidesinin hastanede yatarken Kovid-19 olup olmadığını bilmediğini one suren Hasan B, "Hastane doktoru kayınvalidemin testinin pozitif olduğunu soyledi. Kayınvalidem cok kuvvetli oksuruyordu, etrafa oksuruğu yayılmasın diye carşafı yuzune kapattım. Yastığı kayınvalidemin ağzını, yuzunu kapatmayacak şekilde koydum." ifadelerini kullandı.
Tanık olarak dinlenen doktor M.S, odaya girdiğinde hastanın başının carşafla ortulduğunu, burun ve ağzının ise kapatacak şekilde yastık konulmuş halde gorduğunu kaydetti.
Hastanın yuzundeki carşafı aldıktan sonra hemşire ve hastane polisine haber verdiğini belirten M.S, "Ben odadan cıktıktan sonra sanık yeniden odaya girmiş. Guvenlik gorevlisi odaya girdiğinde hastanın yuzunun carşafla ortulu, başında yastık gorunce fotoğrafını cekmiş." dedi.
Tanıklardan M.K. ise hastanede guvenlik gorevlisi olarak calıştığını, odaya girdiğinde carşafın hastanın yuzunu kapattığını ama yastığın hastanın yuzunu kapatıp kapatmadığını hatırlamadığını soyledi.
Hasan B'nin eşi ve yakınları, sanıktan şikayetci olmadıklarını bildirdi.
Sanık avukatı Burak Soybir ise olen Iraz M'nin olum belgesinde bulaşıcı hastalıktan olduğunu ifade etti.
Muvekkilinin kendini korumak kastıyla hareket ettiğini savunan Soybir, "Muvekkilimin kayınvalidesini oldurme niyeti olsaydı, oksijene mudahale ederdi." diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık Hasan B'nin tutuksuz yargılanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi bolumunde tedavi goren Iraz M'nin yanında, refakatcı olarak kalan yuzde 55 gorme engelli damadı Hasan B. hakkında 16 Eylul'de kayınvalidesinin yuzune carşaf ve yastık koyarak boğmaya calıştığı iddiası uzerine dava acılmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gulsem Adam