A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dundar, 2019 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda ikinci olmanın kendilerine onemli bir ozguven verdiğini soyledi.
Fenerbahce Kadın Voleybol Takımı ve A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dundar, markalar dunyası ve spor sektorunun bir araya geldiği Brand&Sport Summit 2020'de duzenlenen oturumda acıklamalarda bulundu.

"Bizler genc ve başarıya ac bir takımız"
Son yıllarda yukselen bir ivmeyle devam eden Filenin Sultanları olduğunu belirten Erdem, "Federasyonumuz da cok ilgili. 2017 yılında beri bir yatırım var. 2018'de Milletler Ligi'nde alınana ikincilik, 2019 Avrupa Şampiyonası'nı evimizde oynamamız ve ikinci olmamız cok onemliydi. Bizler genc ve başarıya ac bir takımız. 2019'daki ikincilik bizlere inanılmaz bir ozguven verdi. Anladık ki biz voleybolla tum dunyaya ulaşabiliyoruz. Bunu yaparken de son sayıya kadar mucadele den bir takım oluşturduk. 2020 olimpiyat sureci de bizim icin zorlu gecti. Ama 2019 Avrupa Şampiyonası'ndan gelen bir ozguven ve sahada neler yapabileceğini bilen bir takım olmanın verdiği ozguven de vardı. Hollanda'da sanki evimizde oynuyor gibiydik. Her yer Turk bayraklarıyla doluydu. Turnuva iyi başlamadı ama mac mac giderek oyunumuzu geliştirdik. Bir Polonya macı var ki hicbirimiz unutamayız. Polonya cok iyi servis atıp hucum eden bir takım. Mac 3-2'ye uzadı. 4. sette ecel terleri doktuk diyebilirim. Ama şundan cok emindik; biz bu macı kazanacağız. Pes etmeyen karakter de bize cok yardımcı oldu. Herkesin kafası kazanmak uzere kuruluydu. Hic pes etmedik ve inanılmaz bir takım oyunu oynadık. Bizim icin inanılmaz oldu. Aslında bu başarının olacağının sinyallerini gecmişte veriyorduk" diye konuştu.
"Sahaya cıkınca egoyu kapının onunde bırakan bir takım olduk"
Milli oyuncular olarak sahaya egolarından arınarak cıktıklarının altını cizen Eda Erdem, "Gencleşmeye gidilince, daha ac oyuncularla devam edince onlara bir şey anlatmakta zorlanmıyorsunuz cunku cok istekliler. Her oyuncuda biraz ego oluyor ama sahaya cıkınca egoyu kapının onunde bırakan bir takım olduk. Sonucta takım sporu, bir kişinin oyunu değil. Takım oyunuyla başarılı olabilirsiniz. Bunun altındaki en buyuk sebep de duzgun karakterli sporcuların olması" ifadelerini kullandı.
"Her zaman onceliği Fenerbahce olarak kurdum"
Fenerbahce kariyerinden de bahseden başarılı voleybolcu, "2008'den beri Fenerbahce'deyim. 13. sezonundayım, sorsanız 13 yıl nasıl gecti anlatamam. Cok buyuk bir camia icindesiniz, inanılmaz bir taraftara sahibiz. Hayat her zaman secimlerden ibaret. Ben her zaman onceliği Fenerbahce olarak kurdum. Burada mutlu olduğum icin 13 senedir Fenerbahce'deyim. Burada buyudum diyebilirim, burada cok fazla başarı yaşadım. 34 yaşına gireceğim ama hala genc hissediyorum. Voleybolda kalabildiğim kadar kalmak istiyorum. Kaptan olarak takımdan ve takım dışı olanlardan sorumlusunuz. İşler kotu gittiği zaman da ilk kızılacak insanların başında geliyorum. Ama ben severek yapıyorum. Bulunduğum konumdan, uzerimdeki yuklerden dolayı cok mutuyum. Tabii ki zor ama ben buna alışkınım" şeklinde konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı