Nizip'te korona virusu yenerek sağlığına kavuşan Nizip Radyo Televizyon Yonetim Kurulu Başkanı Bekir Şen, yaklaşık 4 ay icerisinde 8 defa plazma bağışında bulunarak Covid 19 hastalarına şifa oldu.
Nizip Radyo Televizyon Yonetim Kurulu Başkanı Bekir Şen, yakalandığı korona virusu yenmeyi başardı. Sağlığına kavuşan ve karantina surecinin ardından işinin başına donen Şen, Turk Kızılay Kan Merkezi tarafından oluşturulan Şehitkamil Belediyesi Sosyal tesisinde oluşturulan plazma kan alım merkezinde, 8. defa plazma bağışında bulundu.

Turk Kızılay Kan Merkezi yetkilileri tarafından yapılan acıklamada, "Korona viruse yakalanmış ve atlatmış hastalar arasında plazma bağışı icin uygun olanları belirliyoruz. Ardından sağlık mudurlukleri uzerinden oluşturulmuş iletişim ekibimiz, bu vatandaşlara telefonla ulaşarak bağışa davet ediyor. Kabul ederlerse onlar icin bir randevu oluşturuyoruz. Gerekirse bağış ve bağışcıların ulaşımlarını sağlayıp, Gaziantep Kan Merkezi bağış noktasına getiriyoruz" dedi.
Yetkililer, "Bir bağışcıdan 400 mililitre plazma alınıyor. Bu bağış 200'er mililitre şeklinde ayrılarak, 2 ayrı hastanın tedavisinde kullanılabiliyor. Bir bağışcı, ilk bağışından 7-10 gun sure gecmesinin ardından, gerekli kontrol yapılarak ikinci ve ucuncu bağışa hazırlanıyor. Yani 1 kişi 8 kez bağış yaparak, toplam 16 hastanın tedavisinde kullanılacak plazma sağlamış oluyor" dediler.
Nizip Radyo Televizyon Yonetim Kurulu Başkanı Bekir Şen ise, kan bağışının bir insanlık gorevi olduğunu belirterek, korona viruse yakalanıp iyileşen ve bağış icin uygun kişilerin, uygun zamanlarında bağışta bulunmaya davet etti. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı