UNİVERSİTEDEN ACIKLAMA: İŞLEMLER BAŞLATILDI
Sakarya Universitesi'nce Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun televizyon programındaki sozleri uzerine yazılı acıklama yapıldı. Sofuoğlu'nun, sozleri ile universite mensuplarını tohmet altında bıraktığı belirten acıklamada, "Sakarya Universitesi oğretim uyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun bir ulusal kanaldaki programda sarf ettiği sozler Sakarya Universitesi oğretim elemanları, oğrenci ve mezunlarının ve kamuoyunun haklı tepkisine sebep olmuştur. Bahsi gecen konuşmada Sofuoğlu, universitemiz ana yerleşkesinin bulunduğu Serdivan'ı da katarak sarf ettiği cumlelerde Sakarya'mız, bolgemiz ve ulkemiz kalkınma onceliklerine azami katkıyı verme cabasındaki universite mensuplarını tohmet altında bırakmıştır. Soz konusu ifadeler universitemiz dışında kalan universiteleri ve bir butun olarak eğitim kurumlarını da zan altında bırakacak ağır ithamları barındırmaktadır" denildi.
Sofuoğlu hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtilen acıklamada, şunlar kaydedildi: "İlgili kamuoyunun yakından takip ettiği gibi Sakarya Universitesi, başta siber guvenlik, enerji depolama, savunma sanayi malzemeleri, elektrikli araclar, Orta Doğu calışmaları, İslam Ekonomisi ve Finansı, Osmanlı Araştırmaları olmak uzere teknik ve sosyal alanlarda yaptığı bircok araştırma ve urunle ulkemize hizmet eden saygın bir eğitim ve araştırma kurumudur. Oğrencilerimiz de yaptıkları etkinliklerle Sakarya'nın sosyal ve kulturel ortamına onemli derecede katkı sunmakta; şehir ise oğrencilerimize azami derecede destek olmaktadır. Ote yandan universitelerimizin araştırma, eğitim ve topluma hizmet merkezleri olarak faaliyet gostermeleri icin butun imkanları seferber eden Sayın Cumhurbaşkanımızın adının soz konusu acıklamada gecirilmesi de ayrıca buyuk bir talihsizlik olmuştur. Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun bahsedilen konuşmasının kabul edilmesi ve hoş gorulmesi hicbir şekilde mumkun değildir. Soz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ramiz Kaan OKTAR